Nortal omandas osaluse küberturvalisuse idufirmas

PM Majandus
Copy
Nortali asutaja Priit Alamäe.
Nortali asutaja Priit Alamäe. Foto: Silver Gutmann

Tarkvaraettevõte Nortal omandas vähemusosaluse küberturvalisuse idufirmas Talgen Cybersecurity, et tõhustada ettevõtte küberturvalisuse ärisuunda ning luua uusi ärivõimalusi Euroopas, Põhja-Ameerikas ja Pärsia lahe piirkonnas.

Nortali asutaja ja juhatuse esimehe Priit Alamäe sõnul on ettevõtte jaoks tegemist strateegilise investeeringuga valdkonda, mis on ärikriitilise ja kasvava tähtsusega kõigi klientide jaoks. «Näeme kõikidel sihtturgudel nii olulist nõudlust kui ka võimalusi valdkonnas, kuivõrd küberohud, millega valitsusasutused ja organisatsioonid üle maailma silmitsi seisavad, on aina keerulisemad,» ütles Alamäe.

Alamäe sõnul loovad Nortal ja Talgen küberturvalisuse ekspertidest koosneva töörühma, kelle ülesandeks on klientide küberohtude maandamine ning nende suurem küberkaitse.

Talgeni juhatuse esimees Martin Ruubel sõnas, et küberturvalisus pälvib maailmas üha suuremat tähelepanu, sest küberohud ja -rünnakud võivad organisatsioone ja äri kriitiliselt halvata, mis tähendab miljonites eurodes kahju.

Ainuüksi sel aastal ulatub Ruubeli sõnul küberintsidentidest tulenev kahju organisatsioonidele hinnanguliselt 6 triljoni dollarini. «Rünnakuid ja tõrkeid ei ole kunagi võimalik täielikult ennetada. Seetõttu on määrava tähtsusega organisatsioonide vastupanuvõime ja võimekus ründe või tõrke järel äritegevus ning protsessid kiirelt taastada, et viia kahjud miinimumini,» lisas Ruubel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles