Lidli palgaväljakutse sunnib teisi poekette tegudele (11)

Erkki Erilaid
Copy
Lidl on keskmisest kõrgema palgapakkumisega üllatanud konkurente mitmes Ida-Euroopa riigis. Fotol Lidli poe avamine oktoobri alguses Riias Anniņmuižase puiesteel.
Lidl on keskmisest kõrgema palgapakkumisega üllatanud konkurente mitmes Ida-Euroopa riigis. Fotol Lidli poe avamine oktoobri alguses Riias Anniņmuižase puiesteel. Foto: Paula Čurkste

Kui statistikaameti andmetel on Eesti supermarketites müüjate mediaanpalk 813 eurot, siis Lidl lubab oma poe töötajatele maksma hakata enam kui 1000-eurost ehk sektori keskmisest 25 protsenti kõrgemat kuupalka.

Tallinnas saab Lidl Eesti personaliosakonna juhi Liina Kippasto sõnul tunnitasuks 6,40 ning mujal linnades 6,10 eurot. Tööturuekspertide hinnangul on kaubandus palgarallist seni suuresti välja jäänud, kuid Lidli julge pakkumine võib siin pöörde tuua ning toidupoodide palgatasemed inimväärsemaks tõsta. Lidl on seejuures juba varem turu keskmisest suurema palgapakkumisega üllatanud oma konkurente mitmes Ida-Euroopa riigis ning algatanud nii hinnasõja kõrval ka palgasõja.

Eestis loodab Lidl suurema palga toel leida oma kauplustesse 800 töötajat ning esitab konkurentidele tõsise väljakutse. Kaubandus kannatab töökäte puuduse all samamoodi nagu mitmed teised valdkonnad, kuid toidupoodides on enamasti ka suurem kaadri voolavus ning töötajad vahetavad tihti tööandjat.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles