Kütusemüüjad panid hinnale veel otsa (4)

PM Majandus
Copy
Tankimine.
Tankimine. Foto: Tairo Lutter

Mitu nädalat väldanud mootorikütuste hinnatõus Eestis sai esmaspäeval jätku, kui tabloodelt vaatasid vastu taas 2,5 senti kõrgemad hinnad kui nädal varem, kirjutab ERR Uudised.

Mootoribensiini oktaaniarvuga 95 hind kerkis esmaspäeva pärastlõunal eelmise nädala 1,559 eurolt 1,584 euroni, bensiin 98 maksab 1,634 eurot ning diislikütus kallines eelmise nädala 1,349 eurolt 1,374 euroni.

Tegemist on neljanda järjestikuse nädalaga, mil bensiini ja diislikütuse hind rekordeid lööb.

12. oktoobril kergitasid kütuse jaemüüjad mootorikütuse hindu ning mootoribensiini 98 liitri hind kerkis ülespoole 1,6 euro taset.

Ennelõunal kerkis Brenti toornafta barreli hind 0,7 protsenti, 85,48 dollari tasemele. USA sordi WTI toornafta barreli hind kallines 1,2 protsenti, 83,24 dollari tasemele.

Hinnatõusu põhjuseks toovad Reutersi analüütikud turul valitsevat hirmu võimaliku nappuse pärast. Naftat on muidu küll ja veel, aga analüütikud viitasid, et kuna mitmel pool maailmas võetakse koroonapiiranguid maha, toob see kaasa hüppelise reisihimu kasvu, mis omakorda tähendab, et naftat ei suudeta võib-olla nii kiiresti tarnida kui inimestel vaja oleks.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles