Läti kaupmehed hoiatavad: töötajate vaktsineerimisnõue võib toidukaupluste uksed sulgeda (4)

PM Majandus
Copy
Lidli pood Lätis.
Lidli pood Lätis. Foto: Scanpix/ EPA

Müüjatele kehtestatud nõue, et 15. novembriks peavad neil olema vaktsineerimissertifikaadid, ähvardab lõunanaabreid suure tööjõukriisiga, mis omakorda võib kaasa tuua osade kaupluste sulgemise, hoiatab Läti jaekaupmeeste liit.

Uudisteagentuur LETA vahendab, et liit kutsub Läti valitsust otsust üle vaatama ning vaktsineerimiskohutuse tähtaega pikendama, et see oleks realistlik ning täidetav.

Kaupmeeste hinnangul on 15. novembri tähtaeg ebareaalne, arvestades kui kaua aega võtab täielik vaktsineerimine ning sertifikaadi jõustumine.

Samuti kutsub liit üles pärast 20.oktoobrit töötajate testimiseks erinevat tüüpi Covid-19 teste kasutama, sest laboratoorsetele testidele saamine on maapiirkodades keeruline. Lisaks on laboratoorsed testid kallid ega ole neile töötajatele taskukohased, kes peavad mitu korda nädalas testi tegema.

«Saame aru, et olukord on tõsine ja nõustume, et stabiliseerimiseks on tarvis kiireid otsuseid. Sestap suuname kõik ressursid selleks, et toiduained oleks kättesaadavad ja ohutus keskkonnas, kuid palume ka mõista, et piirangute eesmärk on vaktsineerimise suurendamine ja ühiskonna tervis, mitte karistamine. Seetõttu peavad ka normid olema mõistlikud ning kogu Lätis ühtmoodi täidetavad,» teatas liidu juht Laila Vārtukapteine

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles