Kosmeetikatootja Orto kasvatas mullu nii käivet kui kasumit

BNS
Copy
Orto tooted läbi aegade.
Orto tooted läbi aegade. Foto: Veeb

Kosmeetika ning kodukeemia tootja AS Orto müügitulu kasvas möödunud aastal aastavõrdluses 10,7 protsenti, 1,8 miljoni euroni, ettevõtte puhaskasum kerkis samal ajal 89,6 protsenti, 284 100 euroni.

Müügitulust 71,5 protsenti ehk 1,3 miljonit eurot teeniti parfümeeria ja tualetttarvete tootmisest, lisandusid 376 700 euroga seebi, pesemis-, puhastus- ja poleervahendite tootmine, 115 600 euroga muude teenuste müük ning 26 000 euroga väetiste ja keemiatoodete müük, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest.

Kui 2019. aastal viidi ettevõtte tootmine täielikult üle uude tootmiskompleksi, uuendati ja arendati seadmeparki ning villimisvõimalusi eelkõige puhastusvahendite tootmise üksuses, siis 2020. aastal pandi rõhku tootmise efektiivsemaks muutmisele ja uute tootmistehniliste lahenduste rakendamisele.

Ettevõtte soetas eelmisel aastal põhivahendeid 42 400 euro eest, aruandeaastal põhivara ei müüdud.

Kosmeetikatoodete osas jätkus sarjade Puhas Loodus ja Ortomed arendus. 2020. aastal sai uue välimuse Puhta Looduse šampoonisari ning valmistati ette teiste toodete disainimuudatused.

Puhastusvahendite osas keskenduti sarja Puhas Kodu ja jalatsihooldustoodete sarja Viks arendamisele. Möödunud aasta alguses jõudis lõpuni puhastusvahendite Puhas Kodu sarja disainikeele muutmine ja võeti kasutusele uus pudelite etikettimise liin.

Mullu töötas ettevõttes 16 inimest ehk sama palju kui aasta varem. Töötajate palgakulu kasvas aastaga 5,2 protsenti, 282 600 euroni, sealhulgas arvestati tegev- ja kõrgemale juhtkonnale tasusid 34 500 euro eest.

Orto põhitegevusala on kosmeetikatoodete ja puhastusvahendite tootmine ning müük. Ettevõtte emafirma on Arcalor OÜ ning tegelikud kasusaajad Vahur Pindma, Riho Pärtel, Alar Kiilmaa – kõigil kolmel on ettevõttes 33,33-protsendine osalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles