Wolt on maksnud tänavu riigile üle miljoni euro tööjõumakse

BNS
Copy
Wolti toidukuller.
Wolti toidukuller. Foto: Tairo Lutter

Wolti Baltikumi tegevjuhi Liis Ristali sõnul on ettevõte sõlminud kulleritega töövõtulepingu, millelt nad maksavad riigile kõiki tööjõumakse, mille summa ulatub tänavu juba üle miljoni euro.

«Paljudel meie kulleritel on Woltiga sõlmitud töövõtuleping, mis võimaldab meil nende eest tasuda tulumaksu ja sotsiaalkindlustusmaksu, samuti tööandja sotsiaalmaksu ning töötuskindlustusmaksu, mis omakorda tagab, et need kullerid saavad Eestis haigushüvitisi, töötutoetusi, teenivad pensionistaaži ja neil on õigus kindlustatud isikutele mõeldud tervishoiuteenustele,» ütles Ristal ja lisas, et ettevõte on sel aastal tasunud Eesti riigile üle miljoni euro tööjõumakse.

Ristali sõnul on kullerpartneri tunnitasu Eestis umbes 12 eurot ning tema sõnul on inimesed üha teadlikumad ja eelistavad töötada ettevõtete heaks, kes tagavad sotsiaalse turvalisuse.

Wolti Baltikumi juht rääkis, et kui veel mõni aeg tagasi pidid inimesed ootama pool aastat, et ettevõtte kulleriks saada, siis praegu saavad soovi avaldanud kullerina tööd teha juba nädal hiljem.

Ristal nendib, et ekslikult võib arvata, justkui ettevõtte kasvu taga on koroonaviiruse pandeemia. «Pandeemia tõukas meie kasvu 3-4 kuu võrra edasi ja jõudsime mõnede verstapostideni plaanitust kiiremini. Siiski on oluline meeles pidada, et oleme Eestis tegutsenud viis aastat ja iga aastaga kasvanud,» lausus ta.

Wolt on tehnoloogiaettevõte, mis pakub lihtsat viisi toidu koju või kontorisse toimetamiseks. Ettevõte tegutseb enam kui 23 riigis ja enam kui 200 linnas. Wolt alustas Eestis tegevust 2016. aastal. Tänavuse aasta lõpus plaanib tehnoloogiaettevõte tulla Eestis, Lätis ja Leedus välja pimepoega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles