Riigikontroll avaldas kurja aruande Rail Balticu hetkeseisust (16)

Copy
Rail Balticu projektil on ka väikseid edusamme – juba 2017. aastast pääseb Tallinnas trammiga lennujaama. 
Rail Balticu projektil on ka väikseid edusamme – juba 2017. aastast pääseb Tallinnas trammiga lennujaama. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikontroll heidab täna avalikustatud aruandes «Vahekokkuvõte Rail Balticu elluviimise kohta» ette, et raudtee jaoks maade hankimine on aastaid esialgsest kavast maha jäänud ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumil pole ka ülevaadet, milliseid maid peaks veel üldse ostma. Samuti pole kogu ettevõtmise eelarvet ammuilma uuendatud, mistõttu on ebaselge, palju see kõik lõpuks maksma võiks minna.

Riigikontrolli hinnangul pole näha, et maa-amet kinnistute omandamisega enne 2024. aastat ühele poole jõuaks. Sealt on ehituse ametlik lõpptähtaeg, 2026. aasta aga juba kiviga visata.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi Rail Balticu projekti koordinaatori Kristjan Kaunissaare (pildil) sõnul on praegu selge, et 2026. aastal kiire rongiga veel Tallinnast Vilniusesse ei saa. «Kuigi kogu trassi valmimiseni läheb veel aega, saame juba varem väiksemaid võite,» kinnitas ta ja tõi näiteks 2017. aastal valminud lennujaama trammiliini.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles