Viimane suur USA sotsiaalvõrgustik lahkub Hiinast, kuna riigis suureneb internetitsensuur

Ronald Reinap
, reporter
Copy
LinkedIn
LinkedIn Foto: Martin Bureau

Microsoft teatas neljapäeval, et sulgeb oma LinkedIni kohaliku versiooni Hiinas, kuna riik jätkab interneti tsenseerimise laiendamist.

Microsoft teatas blogipostituses, et sulgeb LinkedIni «oluliselt keerulisema tegevuskeskkonna ja suuremate nõuete täitmise tõttu Hiinas».

Uudis tuli pärast seda, kui Hiina internetiregulaator käskis märtsis LinkedInil oma sisu paremini modereerida ja andis sellele 30-päevase tähtaja, vahendas The Wall Street Journal.

Eelmisel kuul blokeeris LinkedIn mitu USA ajakirjanikku Hiinas, viidates nende profiilide «keelatud sisule». Viimastel kuudel on Hiinas väidetavalt blokeeritud ka akadeemikute ja teadlaste profiile.

LinkedIni asemel käivitab Microsoft Hiinas tööotsingu saidi, millel ei ole LinkedIni sotsiaalmeedia funktsioone. Uus sait nimega InJobs ei hakka sisaldama sotsiaalset uudistevoogu ega võimalda kasutajatel postitusi või artikleid jagada.

LinkedIn alustas oma tegevust Hiinas 2014. aastal piiratud funktsioonidega, mis olid mõeldud riigi rangemate internetiseaduste järgimiseks. Uuringufirma Statista andmed näitavad, et Hiina on LinkedIni suuruselt kolmas turg.

LinkedIn oli viimane suur USA sotsiaalvõrgustik, mis tegutses veel Hiinas, kus kehtivad ühed maailma rangeimad tsensuurireeglid. Sotsiaalmeediaplatvormid ja veebisaidid, nagu Twitter ja Facebook, on riigis blokeeritud juba üle kümne aasta, Google otsustas 2010. aastal tegevuse Hiinas lõpetada

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles