Decora poeketi kasum pea kolmekordistus mullu

BNS
Copy
Decora pood Viljandis.
Decora pood Viljandis. Foto: Elmo Riig

Ehitus-, aia- ja kodukaupade keti Decora AS-i möödunud aasta kasum kasvas pea kolm korda ligi 2,4 miljoni euroni; ettevõtte käive kasvas aga 3,5 protsenti 58,4 miljoni euroni.

Peaaegu kogu müügitulust tuli Eesti turult, 57,8 miljonit eurot, mis on 3,2 protsenti enam varasemast aastast. Soome turult teenis ettevõte mullu 531 177 eurot, mis on 71,7 protsenti enam kui varasemal aastal, selgub Decora majandusaasta aruandest.

Tegevusalade lõikes tuli kogu müügitulu üldehituskaupade jae-ja hulgimüügist.

Decora möödunud aasta äritegevust iseloomustasid kiire e-kaubanduse tõus ning Pärnu uue kaupluse avamine. E-kaubanduse kiire kasv oli tingitud Eestis ja maailmas valitsevast keerulisest olukorrast. Kuigi keeruliste aegade tõttu langes ärikliendi ostude maht, tõusis seevastu erakliendi ostude osakaal.

Kuna koroonakriis pole endiselt läbi ning olukord on ebakindel ja kiiresti muutuv, ei pea juhtkond otstarbekaks kvantitatiivse hinnangu andmist haiguspuhangu võimaliku mõju kohta ettevõttele.

Töötajate keskmine arv tõusis aastaga kahe inimese võrra 265 töötajani. Tööjõukulud kasvasid aga 3,3 protsenti kuue miljoni euroni.

AS Decora põhitegevusalaks on ehitusmaterjalide ning aiakaupade jae – ja hulgimüük. Decora kaubamärgi all tegutseb seitse kauplust, mis asuvad Tartus, Pärnus, Viljandis, Võrus, Jõgeval, Põltsamaal ja Tallinnas, lisaks e-pood.

Decora tegelikuks kasusaajaks on Creditinfo andmetel Andrus Allik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles