Kaubavedaja DSV kasvatas mullu käibelangusele vaatamata kasumit

BNS
Copy
DSV masin.
DSV masin. Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

Peamiselt rahvusvaheliste kaubavedude ekspedeerimisega tegelev DSV Estonia teenis mullu pea 93,6 miljonit eurot müügitulu, 3,5 protsenti vähem kui 2019. aastal, ent puhaskasum kasvas samas 38 protsenti natuke vähem kui 2,6 miljoni euroni.

Müügitulust valdav enamus, 87,7 miljonit eurot, teeniti rahvusvahelise transportteenuse ja ekspedeerimise müügist. 3,9 miljonit eurot teeniti Eesti-siseselt transportteenuselt, natuke vähem kui 1,3 miljonit eurot laologistika teenustelt ja 661 800 eurot tolli-ja intrastatiteenustelt, selgus DSV majandusaasta aruandest.

Regioonide lõikes teeniti enim Euroopa Liidu (EL) riikides, Eestis seejuures 59,6 miljonit eurot. Soomes teenitud tulu oli 7 miljonit eurot, Rootsis 4,9 miljonit eurot ning Taanis 3 miljonit eurot. Tulu teeniti ka Belgias ja muudes EL-i riikides, sealhulgas Suurbritannias enne riigi lahkumist liidust. Kokku teeniti EL-is 80,7 miljonit eurot mullusest kogumüügitulust.

Väljaspoolt EL-i teeniti 12,8 miljonit eurot, ligi pool sellest Ukrainas. Teenuseid müüdi ka Venemaal, Norras, Šveitsis ja Ameerika Ühendriikides.

DSV juhtkond märkis tegevusaruandes, et 2020. aasta oli kogu transpordisektorile väljakutseid pakkuv. Esimeses kvartalis oli ettevõtte põhiline fookus uute piirangute tingimustes transpordikoridoride lahti hoidmisel.

Viirusolukord mõjutas siiski negatiivselt turu mahtusid ja seeläbi ka ettevõtte osutatud teenuste mahtu. Negatiivne mõju avaldus eelkõige Lääne-Euroopa suundadel, samal ajal kui Skandinaavia turud olid pigem stabiilsed ja kasvavad, märgiti aruandes.

Töötajaid oli ettevõttel mullu keskmiselt 178, vaid ühe võrra vähem kui 2019. aastal. Tööjõukulud ulatusid mõlemal aastal ligikaudu 8 miljoni euroni.

2021. aasta algus on juhtkonna sõnul endiselt tugeva COVID-19 mõju all ja üha suurenevate piirangutega majanduses. DSV Estonia jooksva aasta väljakutsed on seotud kütusehindade tõusu ja Brexitist johtuvate mõjudega.

Seoses vaktsineerimise üha laiema ulatusega hoiab ettevõte 2021. aastaks siiski positiivset vaadet ja panustab äri kasvatamisse. Eesmärk on suurendada nii saadetiste arvu kui kasvatada netokäibe mahtu.

DSV Estonia AS kuulub rahvusvahelisse kontserni DSV Panalpina A/S, mis on noteeritud Kopenhaageni börsil. Kontserni emaettevõtja omandas 2019. aasta alguses Šveitsis registreeritud konkurendi Panalpina AG ning ühinemise tulemusel tõusis DSV kontsern oma valdkonnas maailma viie suurima ettevõtte hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles