Estover Piimatööstus kaotas mullu veidi nii käibes kui kasumis

BNS
Copy
Estoveri tuntuim toode on Eesti juust.
Estoveri tuntuim toode on Eesti juust. Foto: Tairo Lutter

Põhiliselt juustu, võid ja kohupiima tootva Estover Piimatööstus OÜ müügitulu langes mullu ligi 7 protsenti 28 miljonile eurole, ettevõtte kasum langes samal ajal 10,7 protsenti ligi 480 000 eurole.

Arvestades toorpiimahindade muutust on 2020. aasta majandustulemused ettevõtte juhtkonna hinnangul head.

«Konkurents piimatoodete turul on tihe ning hinnad volatiilsed. Möödunud aastat iseloomustas nii toorpiima- kui ka toodete hindade stabiliseerumine, isegi kohatine langus, kuid surve lõpptoodete hinna languseks. Konkurentsis püsimiseks oli määrava tähtsusega ettevõtte tootmisvõimsuste efektiivsem planeerimine ning paindlik ja operatiivne hinnakujunduspoliitika ning tootmisressursside efektiivne kasutamine, muu hulgas ka energiasäästu meetmete aktiivne rakendamine,» kirjutas juhtkond majandusaasta aruandes.

Ettevõtte tooteid müüb Eesti turul samasse kontserni kuuluv Estover OÜ. Lisaks Eesti turule müüdi kaupu Itaalia, Belgia, Saksamaa, Ungari, Läti ja Leedu turgudele.

Aruandeaastal investeeriti peamiselt juustutootmise seadmetesse ja tootmishoonetesse ning energia kasutuse tõhustamisse. Alustati piimatööstust energiaga varustava biogaasijaama rajamist, mis hakkab toorainena kasutama vadaku ja reovee kääritamisel tekkivat gaasi.

Töötajate keskmine arv taandatuna täistööajale oli mullu 167, ühe võrra vähem kui aasta varem. Töötasude kogusumma koos kaasnevate maksude ja maksetega oli 3,2 miljonit eurot, ligi 500 000 euro võrra enam kui tunamullu. Ettevõtte juhatusse kuulub kaks liiget, kes töötavad töölepingu alusel ja neile juhatuse liikme tasusid ei makstud.

Bilansipäeva seisuga oli ettevõttel 18,6 miljonit eurot jaotamata kasumit.

Estover Piimatööstus OÜ omanikud on 82,16 protsendiga United Estover Group OÜ, 9,13 protsendiga AE Group OÜ ja 8,71 protsendiga TE Alusvara OÜ. Creditinfo andmetel on ettevõtte tegelikud kasusaajad 89,42 protsendiga Ago Teder ja 10,58 protsendiga Ago Enok.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles