Riik otsib KredExi ja EASi ühendasutusele juhti

PM Majandus
Copy
Kredex.
Kredex. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) kuulutas välja konkursi, et leida EASi ja KredExi ühendamisel loodavale uuele sihtasutusele juhatuse esimees.

«See on ambitsioonikale ja võimekale juhile ainulaadne võimalus kujundada Eesti ettevõtluse arengut murrangulisel ajal. Meil on kõrged ootused juhi liidriomadustele, ambitsioonile ja visioonile,» ütles ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt.

Kandideerimisavalduste esitamise tähtaeg on 4. november. Uuelt juhilt ootab riik selget rohe-, digi- ja innovatsioonipöörde visiooni, arusaama ettevõtlusest ja avaliku sektori toimimisest ning väga head ülevaadet majanduse valdkonnast ja selle suundumustest nii Eestis, Euroopa Liidus kui maailmas. Samuti peab juhil olema laitmatu äriline maine.

EAS ja KredEx ühinevad uueks sihtasutuseks 2022. aasta alguseks, edasi jätkub tegevuste ja teenuste sisuline ühendamine. Uue organisatsiooni eesmärk on toetada kohaliku ettevõtluse arengut, tõsta Eesti rahvusvahelist konkurentsivõimet ja nähtavust maailmas, arendada kohalikku kapitaliturgu ja suurendada majanduse energiaefektiivsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles