Bolt rajab Tallinnasse tõukerataste laadimisdokid

Postimees
Copy
Bolt rajab nüüd linnapilti ka laadimisdokid.
Bolt rajab nüüd linnapilti ka laadimisdokid. Foto: Bolt

Bolt rajab Tallinnasse tõukerataste laadimisdokke, kuhu kasutajad saavad pärast sõidu lõppu tõukeratta laadima jätta. Praegu on Tallinnas üheksa laadimisdokki ning Bolt plaanib dokke rajada ka teistesse linnadesse. 

Üks laadimisdokk mahutab kuni kümme tõukeratast. Laadida saab kõiki Bolti tõukerattaid ehk äsja Tallinnasse jõudnud Bolt 4 tõukerattaid kui ka varasemaid Bolt 3 ja Bolt 2 mudeleid. Kõik laadimisdokid on tähistatud Bolti rakenduses oleval kaardil.

Kui tõukeratta aku hakkab tühjaks saama, saab klient Bolti rakenduses teavituse, et tõukeratta võiks viia lähimasse laadimisdokki laadima. Tõukeratast laadimisdokki jättes saab sõitja järgmiselt sõidult automaatselt soodustust.

Praegu on Tallinnas üheksa laadimisdokki, mis on paigaldatud populaarsete keskuste lähedale, näiteks Balti jaama, Ülemiste keskuse, Mustakivi keskuse, TalTechi ja Keskturu juurde.

Bolti tõukerataste spetsialist Aleksandr Lilišentsevi sõnul on laadimisdokid uuenduslik viis tõukerataste hoiustamiseks, mis panustab nii eeskujulikumasse parkimisse kui keskkonnareostuse vähendamisse. «Bolt on Euroopa esimene tõukerataste rendifirma, kes oma laadimisdokid kasutusele võtab. Dokke kasutades kulutame vähem igapäevasele transpordile, sest meie meeskond ei pea tõukerattaid kokku korjama ja laadima viima. Samuti annab see positiivse tõuke paremate parkimisharjumuste tekkimiseks ja panustab linnapildi korrastamisse, sest kõik laadimisdokid asuvad populaarsete keskuste lähedal, kus inimeste liikumist on väga palju,» lisas Lilišentsev.

Bolt plaanib Lilišentsevi sõnul laadimisdokke rajada ka teistesse linnadesse ning riikidesse. «Alustame pilootprojektiga Tallinnas ning järgmisel hooajal tahame tegevust laiendada ka teistesse Euroopa riikidesse. Nii saame anda oma panuse, et keskkonnasõbralik liikumine oleks võimalikult mugav ja kättesaadav üle Euroopa,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles