Kruuse: rohepööre ei tohi viia laualt toitu

BNS
Copy
Maaeluminister Urmas Kruuse.
Maaeluminister Urmas Kruuse. Foto: Mihkel Maripuu

Koos oma Euroopa Liidu kolleegidega põllumajanduse ja kliimaeesmärkide seost vaaginud maaeluminister Urmas Kruuse märkis, et põllumajanduse peamine eesmärk on jätkuvalt toidu tootmine.

Euroopa Liidu põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogu kohtumisel oli ühe olulise teemana arutelu all EL-i kliimapaketi «Eesmärk 55» sihtide saavutamine.

«Kliimaeesmärkide saavutamine on suur väljakutse põllumajandussektori jaoks, mille poole püüeldes ei tohi unustada põllumajanduse peamist eesmärki, milleks on toiduga kindlustatuse tagamine. Lahendamist vajab küsimus, kuidas saab põllumajandussektor aidata kaasa kliimamuutuste leevendamisele, ilma loomade arvu või põllumajandusmaa pindala vähendamata,» tõi välja maaeluminister Urmas Kruuse.

Kliimaneutraalsuse saavutamine on globaalne väljakutse, millega peavad tegelema kõik riigid, sest vastasel korral seame löögi alla oma põllumajandustootjate konkurentsivõime globaalsel turul, ütles Kruuse.

Euroopa Liidu põllumajanduse ja kalanduse ministrite nõukogu kohtumisel arutati ka ELi põllumajanduspoliitika strateegiakava ning põllumajandustoodete turustusstandardeid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles