Tallinnas Poska tänaval lõppes üle nelja miljoni euro maksnud remont

BNS
Copy
Poska tänav, Tallinn.
Poska tänav, Tallinn. Foto: Jaanus Lensment

Tallinnas Poska tänaval lõppesid üle nelja miljoni euro maksma läinud rekonstrueerimistööd.

Remont hõlmas Poska tänava 750-meetrist lõiku Vesivärava tänavast Narva maanteeni, 80-meetrist lõiku Vesivärava tänaval ja 200-meetrist lõiku Narva maanteel kesklinna suunal. Tänav sai uue ilme ja liiklustingimused paranesid märgatavalt.

Abilinnapea Kalle Klandorf ütles, et tänavamaale istutatakse uusi puid. «Teeserva tulevad läänepärnad, hobukastanid ja pooppuud, mille istutamine saab valmis hiljemalt oktoobri lõpuks.»

Liikluskorraldus Poska tänaval jäi varasemaga võrreldes enamasti samaks – autoliiklus on ühesuunaline ja piirkiirus 30 km/h. Parkimiskorraldust muudeti korrapärasemaks ja arusaadavamaks. Liikluse rahustamiseks rajati ristumised Vesivärava, Wiedemanni ja Koidula tänavaga tõstetud ristmikena ning sõiduteele ehitati kaks täiendavat teekünnist.

Rekonstrueerimise käigus uuendati ka tehnovõrgud ja tänavavalgustus ning rajati sademevee kanalisatsioonitorustik, loodi eeldus ka teiste piirkonna tänavate järkjärguliseks rekonstrueerimiseks.

Poska tänava ehitusprojekti koostas Reaalprojekt, ehitas RTS Infraehitus. Tööde hind oli üle nelja miljoni euro, millest 386 000 eurot kaasfinantseeris Tallinna Vesi ja 192 000 eurot Gaasivõrgud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles