Facebooki vilepuhuja tuleb ka Euroopasse tunnistusi andma

PM Majandus
Copy
Frances Haugen,
Frances Haugen, Foto: Scanpix/ CNP/AdMedia/SIPA

Facebooki siseuuringud lekitanud vilepuhuja plaanib ka Euroopas tunnistusi anda.

Facebooki endine töötaja Frances Haugen lekitas ettevõtte siseuuringud, millest ilmnes, et ettevõte oli teadlik Instagrami kahjulikust mõjust teismeliste vaimsele tervisele.

Haugen plaanib tunnistusi anda ka Suurbritannia parlamendis, vahendab USA populaarne investorite kanal CNBC.

Endine Facebooki tootejuht tõdes eelmisel nädalal USA senatis, et ettevõtte juhid seadsid kasumi inimestest ettepoole ning kutsus seadusandjaid sekkuma.

Enne seda oli Haugen lekitanud uuringud majanduslehele The Wall Street Journal. Majandusleht kirjutas sellest lugude seeria, mida saab eesti keeles lugeda siit: WSJ: Facebook on teadlik Instagrami toksilisusest teismelistele tütarlastele, selgub lekkest, siit: WSJ: Vilepuhuja Frances Haugen «tahab Facebooki parandada, mitte kahjustada», ja siit: WSJ: Facebook tahtis teha platvormi helgemaks. Kurjemaks läks.

Nädalavahetusel lausus Facebooki pressiesindaja Nick Clegg, et sotsiaalmeediafirma valmistab ette samme selleks, et teismelised hoiaksid kahjustavast sisust eemale.

Suurbritannia valitsus plaanib panna digihiidudele hoolsuskohustuse tagamaks, et nad eemaldaksid kahjustava sisu. Kui hiiud sellega hakkama ei saa, võib see kaasa tuua trahvi, mis ulatub kuni 10% ettevõtte globlaalsest käibest või kuni 18 miljoni naelani (olenevalt, kumb neist on kõrgem).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles