R-kiosk avas Soomes töötajate ja kassata poe (1)

PM Majandus
Copy
R-Kiosk Eestis.
R-Kiosk Eestis. Foto: Konstantin Sednev

R-kiosk avas klientidele Helsingis poe, kus pole ühtegi töötajat ega kassat. 

Väljavalitud kaup tunnistatakse kliendile kuuluvaks lakke paigaldatud andurite abil. Toodete eest tasutakse R-kioski Go-rakenduses, mis tuleb poodlejatel mobiiltelefoni alla laadida.

R-kioski teatel eristubki uudne kiosk traditsioonilisest ostukohast kõige enam selle poolest, et töötajad ja kassaaparaadid on ära kaotatud. «Kui klient valib riiulilt toote, lisatakse see automaatselt tema mobiilirakenduse ostukorvi. Kui klient mõtleb ümber, saab ta kauba riiulile tagasi panna ja toode eemaldatakse ostukorvist automaatselt,» selgitatakse uue kontseptsiooni tutvustuses.

Ettevõte iseloomustab pakutavat tootevalikut laiana, kuid müügil ei ole tubaka- ja alkoholitooteid ega lotopileteid.

R-kioski tegevjuhi Teemu Rissaneni sõnul kaaluti pilootkioski asukohta hoolikalt ning valituks osutus Helsingi ülikooli Viikki ülikoolilinnak. «Meil on plaan korjata klientidelt tagasisidet ja seejärel kaaluda mehitamata kioskite projekti laiendamist, ütleb Rissanen pressiteate vahendusel.

Nii Soome kui ka Eesti R-Kioskid kuuluvad Norra pereettevõttele Reitan Group, mis on Euroopa üks suurimaid esmatarbekaupade jaemüügikette. Kontsernis töötab üle 18 000 töötaja, neist Eestis ligikaudu 350.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles