Kihlveokontor: Keskerakonna ainuvõim Tallinnas saab otsa (3)

PM Majandus
Copy
Mihhail Kõlvart.
Mihhail Kõlvart. Foto: Remo Tõnismäe

Kihlveokontorid prognoosivad, et Tallinna linnapeana jätkab Mihhail Kõlvart, kuid volikogus Keskerakond enamust ei saa.

Selles, et 1. jaanuaril 2022 juhib pealinna jätkuvalt Mihhail Kõlvart (Keskerakond), on üsna kindlad nii Betsafe kui ka Coolbet. Kõlvarti jätkamisel pakutakse panustatud raha tagasi 1,47-1,5-kordselt, mis näitab, et tema jätkamise tõenäosuseks hinnatakse üle 65 protsendi.

Samas leiab näiteks ennustusportaal Betsafe, et Keskerakonnal ei õnnestu koguda volikogus enamuse saamiseks vajalikku 40 kohta. Keskerakonna ainuvõimu ehk tänase olukorra jätkumisel pakutakse raha tagasi 2,17-kordselt, vastu panustamisel aga 1,63-kordselt.

Betsafe'i hinnangul ohustab Kõlvarti jätkamist enim stsenaarium, kus koalitsiooni läbirääkimistel tekib uus linnapeakandidaat, keda seni pole veel avalikkusele tutvustatud. Variandi «keegi muu» koefitsient varieerub portaalides 3,5 ja 6 vahel, mis on madalam kõigist teistest linnapeakandidaatidest.

Erakondade esitletud kandidaatidest on enim lootusi tulevaseks meeriks tõusta Kristen Michalil (Reformierakond), kelle peale panustades saab raha tagasi 8 kuni 10-kordselt. Reformierakondlasele järgneb Martin Helme (EKRE), kelle koefitsient kõigub 25st 50ni. Urmas Reinsalu (Isamaa) ja Raimond Kaljulaidi (SDE) võimalustesse ei usuta aga üldse: nende saamisel linnajuhiks on võimalus raha tagasi saada ka 100-kordselt.

Üleriigiliselt ennustatakse edu Keskerakonnale. Betsafe'is pakutakse Keskerakonna valimisvõidule panustades raha tagasi 1,85-kordselt, järgneb Reformierakond koefitsendiga 2,25.

Coolbetis saab aga Keskerakonna valimisvõidu korral raha tagasi ka kolmekordselt. Seda seetõttu, et selles portaalis arvestatakse ka kõik valimisliidud ühteseks nimekirjaks. Valimisliitude valimisvõitu peetakse Keskerakonnaga sama tõenäoliseks ehk nende koefitsient on samuti 3.

Teistest suurematest omavalitsustest on Betsafe'i arvates pilt selge Tartus ja Narvas. Reformierakonna võidule Tartus ja Keskerakonna võit Narvas on mõlemad hinnatud koefitsiendiga 1,1. Pärnu on aga seis palju tasavägisem. Suvepealinnas on Reformierakonna koefitsient on 2,15, Keskerakonnal 2,5 ning EKRE-l 2,65.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles