Liis Narusk: miks ma pean maksma iga investeeritud euro eest 53 protsenti riigile

Merike Lees
Copy
Certific juhi Liis Naruski sõnul oleks hea, kui riik ei teeks iduettevõtete arengule takistusi, vaid annaks hoogu juurde.
Certific juhi Liis Naruski sõnul oleks hea, kui riik ei teeks iduettevõtete arengule takistusi, vaid annaks hoogu juurde. Foto: Eero Vabamägi

Hiljuti selgus, et Eesti on arenevate start-up-ökosüsteemide hulgas tõusnud maailmas kõrgele kuuendale kohale, kerkides viimase aastaga kaheksa koha võrra. Kuidas tunneb end selles ökosüsteemis, kus iga investeeritud euro pealt tuleb 53 senti riigile maksta, koroona kiirtestide sertifitseerimisteenust pakkuv iduettevõte Certific, rääkis ettevõtte kaasasutaja ja tegevjuht Liis Narusk.

Kuidas Eesti idusektoril läheb?

Eestile ongi omane, et kõik on pigem väga hästi, aga me pidevalt töötame selle nimel, et saaks olla veelgi paremini. Nii nagu terve Eesti 30 aastaga, on ka siinne idusektor teinud läbi imelapse teekonna. Oleme rebinud end iduettevõtluse mõistes tippude sekka. Siit tulevad ükssarvikud ja seda juhtub järjest tihedamini. Võibolla on üheks põhjuseks see, et sektor on väga toetav ja kokkuhoidev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles