GALERII ⟩ Tesla Brandenburgi tehasest sai festivalipaik, mille staariks oli Musk

Ronald Reinap
, reporter
Copy

Tesla tegi laupäeval kõik endast oleneva, et koguda kohalikelt toetust vastuolulise uue «gigatehase» ehitamiseks Berliini lähedal, kasutades selleks vaateratast, muusikat ja tegevjuhi Elon Muski esinemist.

 

Fännid juubeldasid ja elasid kaasa, kui Lõuna-Aafrika miljardär Elon Musk astus päikeseloojangul Gruenheides lavale, tervitades teda nagu popstaari. Ettevõte pakkus festivalile 9000 piletit, pakkudes neid eelisjärjekorras Brandenburgi liidumaa elanikele, vahendab Reuters.

Musk ütles üritusel, et esimesed Tesla uues Berliini tehases valmivad autod peaksid tootmisliinilt tulema juba järgmisel kuul, kuid lisas, et masstootmine võtab palju kauem aega.

Tesla loodab saada lähinädalatel rohelise tule tehases tootmise alustamiseks. Viimane arutelu avalikkuse murede üle seoses tegevuskohaga lõpeb 14. oktoobril, mille järel teeb keskkonnaministeerium otsuse.

«Tootmisega alustamine on küll tore, kuid suuremahuline tootmine on raske osa,» ütles Elon Musk tehase territooriumil toimunud festivalil juubeldavale publikule. «Masstootmiseni jõudmine võtab kauem aega, kui kulus tehase ehitamiseks.»

Ta ütles, et mahuline tootmine ulatub 5000 või «loodetavasti 10 000» sõidukini päevas ja et järgmise aasta lõpuks hakatakse seal akusid suures mahus tootma. Ta kaitses ka tehast selle keskkonnamõjusid kritiseerivate isikute eest, öeldes, et see kasutab «suhteliselt vähe» vett ja et akude tootmine on «jätkusuutlik».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles