Nõo Lihatööstuse kasum kasvas mullu üle kuue korra

BNS
Copy
Nõo lihatööstus.
Nõo lihatööstus. Foto: Sille Annuk

Nõo Lihatööstus OÜ puhaskasum kasvas mullu 376 000 eurolt 2,7 miljoni euroni ehk enam kui kuus korda; käive kasvas aga 4,5 protsenti 35,2 miljoni euroni.

Kasumi suur kasv tulenes ülemöödunud aasta järsust kasumilangusest, mille põhjustas sealiha hüppeline hinnatõus maailmaturul.

Ettevõte müüs 83 protsenti oma toodangust Eestis ja eksportis 17 protsenti. Müüdud toodangu maht langes möödunud aastal 5 protsenti 8216 tonnile. Suurimad ekspordipartnerid olid Läti, Leedu ja Soome, kuhu müüdi peamiselt valmistoodangut, selgub majandusaasta aruandest.

Nakkusohu ja piirangute tõttu toimus suur kukkumine toitlustuses ning muude vaba aja teenuste tarbimises. Kuna restoranide, hotellide ja vaba aja teenuste tarbimine moodustab eratarbimise kulutustest ligikaudu 15 protsenti, annavad sealsed raskused end tunda ka Nõo Lihatööstuses.

Suure löögi andis ettevõtte hinnangul ka välisturistide vähenemine. Teises kvartalis käis neid Eestis 79 protsenti vähem kui aasta varem. Sellel on väga tugev mõju eratarbimisele. Näiteks eelmisel aastal moodustasid välismaalaste ostud kogutarbimisest 12 protsenti.

Kujunenud olukorra tulemusena on ettevõte kaotanud osa klientidest, kes piirangute tõttu olid sunnitud oma uksed sulgema. Töötajate keskmine arv langes möödunud aastal seitsme inimese võrra 151 töötajale. Tööjõukulud kasvasid aga 1,4 protsenti ligi 4,4 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles