Ehituse ABC käive kasvas mullu kümnendiku võrra

BNS
Copy
Ehituse ABC
Ehituse ABC Foto: Ehituse ABC

Ehituse ABC kaupluste ketti haldava Optimera Estonia AS-i kasum langes mullu 1,4 protsendi võrra 2,6 miljonile eurole; käive kasvas aga 10,8 protsenti ligi 84,6 miljoni euroni.

2020. majandusaasta kõige olulisemaks sündmuseks oli ettevõtte hinnangul koroonaviiruse levik Eestis ja üle maailma, mille tõkestamiseks rakendati rangeid piiranguid, mis mõjutasid ka Optimera Estonia AS-i äritegevust, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest.

Piirangud väljendusid läbi kahe suurema kliendigrupi ostukäitumise. Lõpptarbijad, suuremas osas eraisikud, kulutasid mullu oluliselt vähem reisimisele ja rohkem oma kodude remontimisele.

Koroonavirusest tulenev määramatus mõjutas aga negatiivselt professionaalsete klientide käitumist. Väga paljud arendajad peatasid kevadel oma projektid ning algatati väga vähe uusarendusi.

Rakendatud piirangute tõttu oli ajutiselt suletud Narvas, FAMA keskuses tegutsev Ehituse ABC kauplus. Teised kauplused olid avatud ja tegutsesid riigi poolt määratud piirangute raames.

Ülekaalukalt enim käivet tuli Eesti turult, 82,9 miljonit eurot, mida on 10,9 protsenti rohkem kui varasemal aastal. Eestile järgnes 946 374 euroga Läti ja 585 440 euroga Soome.

Tegevusalade lõikes tuli enim müügitulu tööstuskaupade müügist, 83,4 miljonit eurot, mida on 10,7 protsenti enam kui aasta varem. Muude teenuste müük tõi ettevõttele natukene üle miljoni euro ning üüri-ja renditeenuste müük 14 315 eurot.

Keskmine töötajate arv kasvas mullu 39 inimese võrra 435 töötajani. Tööjõukulud kasvasid 15,7 protsenti 9,1 miljoni euroni.

Optimera Estonia tegelik kasusaaja on Danske Bank Sweden Client Holdings.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles