Baltcap ehitab 100 miljoni eest staadioni

BNS
Copy
Baltcap ehitab 15 000 istekohaga staadioni
Baltcap ehitab 15 000 istekohaga staadioni Foto: Reuters/ScanPix

Baltcap allkirjastas reedel lepingu Leedu haridus-, teadus-, ja spordiministeeriumi ning Vilniuse linnavalitsusega Leedu rahvusstaadioni kompleksi finantseerimiseks ja väljaehitamiseks; investeeringu kogumaht on 100 miljonit eurot.

25-aastase kontsessioonilepingu raames ehitatakse Vilniusesse 85 000 ruutmeetril paiknev multifunktsionaalne spordikompleks. Staadionil on 15 000 istekohta. Staadioni territooriumile rajatakse ka 3000 istekohaga Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu standarditele vastav staadion, eritüüpi sise- ja välispordirajatised, spordimuuseum ning lasteaed, teatas Baltcap.

Projekt viiakse ellu ehita-finantseeri-halda mudeli alusel. Valmimise tähtaeg on kolm aastat ja BaltCap haldab staadionit ka valmimise järgse 22-aastase perioodi vältel.

«Fondi roll staadioni rajamisel ei ole mitte üksnes finantseerimine, vaid ka projekti eestvedamine ja tagamine, et staadion kokkulepitud ajal valmiks,» ütles BaltCapi iInfrastruktuurifondi investeeringute juht Marek-Andres Kauts.

Baltcapi Infrastruktuurifond on Eestis registreeritud fond, mis investeerib energeetika, transpordi-taristu ja sotsiaalse taristu projektidesse Baltikumis ning Poolas. Fondi investorite hulka kuuluvad Euroopa Investeerimispank, Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupank (EBRD), Nefco ja Baltikumi pensionifondid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles