Töö Nordeas avab värava põnevasse pangandusvaldkonda

Copy
Foto: Nordea

Põhjamaade suurim finantskontsern Nordea Eesti Filiaal on lähiajal värbamas sada uut töötajat nii Tallinna ja pealinna lähiümbrusest kui ka üle Eesti. Ligi 800 töötajaga ettevõttesse on oodatud tööle ka pangandustaustata inimesed, kes soovivad väljakutset põneval alal rahvusvahelises meeskonnas.

Foto: Eha Täht

«Vajame lähiajal palju uusi töötajaid, nii pangateenuste spetsialiste, kes oskavad põhjamaade keeli, kui ka inglise keele taustaga eksperte ning analüütikuid, et pakkuda teenuseid kontserni Põhjamaade klientidele,» tutvustab Nordea Eesti filiaali värbaja Eha Täht. «Pangandustausta me uutelt inimestelt alati ei eelda, pigem tõsist huvi töö vastu pangandussektoris ning tahet ala õppida. Väljaõpe toimub loomulikult meie spetsialistide poolt.»

Kui veel mõni aasta tagasi oli Nordea tööandja, kelle töötajatest lõviosa töötas kontoris, siis praegu võimaldatakse nii hübriid- kui ka kaugtööd. «Et oleme pidevalt kasvamas, siis Tallinn jääb meile kitsaks. Täna ootame liituma inimesi mujalt Eestist, Tartust, Võrust, Pärnus, Haapsalust, Saaremaalt, Narvast või mujalt, kellel on soov töötada rahvusvahelises keskkonnas pangandussektoris,» selgitab Täht.

Kokku töötab Nordea kontsernis üle 27 000 inimese. Nordea alustas Eestis 25 aastat tagasi traditsioonilise pangateenuseid pakkuva ettevõttena. Alates 2017. pakub Nordea Eestis teenuseid Põhjamaa üksustele ning pangateenus liideti Baltikumis nime alla Luminor. Lisaks põhjamaade keeles erinevate teenuste pakkumisele töötab suur osa töötajatest finantskuritegevuse ennetamise ja rahapesu tõkestamise üksuses.

Ka panga töö võib olla nagu start-up’is

«Eesti mõistes oleme suur tööandja, aga tegelikult on siin sageli start-up-tunne, sest pidevalt toimuvad muutused, meie kasv on viimastel aastatel olnud kiire, oleme võitnud usalduse ning järjest rohkem usaldatakse meile vastutusrikkamaid rolle. Kasvuks ja arenguks on Nordeas ruumi palju ning seetõttu ootame tööle avatud maailmavaatega inimesi, kelle soov on töötada mitmekesises töökeskkonnas ning rahvusvahelises meeskonnas. Eesti üksuses töötab inimesi ligi 40 rahvusest, meil on ette näidata palju põnevaid edulugusid ning pakume töötajatele piiritult võimalusi enesearendamiseks,» kõneleb Täht. «Meie kasv ei ole ammu enam ainult Eesti-sisene, vaid toimub aktiivne riikidevaheline koostöö ning mitu töötajat on karjääri alustanud Eestis ning liikunud seejärel teistesse riikidesse.»

Foto: Joole Kuljus-Triik

Töötajate juures peetakse oluliseks koostöövalmidust ning kirge töötamise ja enesearengu vastu. Samuti julgust riskida ja vastutust võtta ning söakust öelda, kui asjad ei ole nii, nagu võiksid olla. Nordea Eesti personalipartner Joole Kuljus-Triik lisab: «Kõik meie tegevused põhinevad ettevõtte väärtustel – koostöövalmidus, vastutuse võtmine, julgus ja soov tegutseda. Inimestele on loodud võimalus kaasa rääkida, teha ettepanekuid ning muuta oma töölõiku ja töökeskkonda paremaks. Oleme küll pangandusettevõte, ent «kuiva» pangandust siin ei kohta! Rahvusvaheline meeskond toob esile inimeste erinevuse ja samal ajal kõigile ühise joone – austus erineva tausta, soo kui ka vanusega töötajate vahel. Meie meeskonna vanusevahemik on aukartustäratavalt suur, kuna meil töötab inimesi alates 20-aastastest kuni 70. eluaastani.»

Nordea Eesti filiaalile on omane põhjamaine juhtimiskultuur, kus puudub hierarhia ja lõhe juhtide ning töötajate vahel. Täht lisab: «Meile on väga oluline kodu ja töö tasakaalu väärtustamine. Meie eripära on ka see, et vastutusrikastesse rollidesse otsime alati esmalt kandidaate ettevõtte seest, et pakkuda oma inimestele arenguvõimalust.»

Nordea panustab töötajate heaolusse, pakkudes ravikindlustust, spordisoodustust, tervisepäevi ning seitsmepäevast täiendavat talvepuhkust. Samuti võimaldatakse end täiendada tööalaselt või muudes valdkondades läbi Nordea või lisaks Udemy õpikeskkonna, kust saab valida sobiva kursuse alates Excelist ja juhtimisest kuni psühholoogiani. Lisaks on enamikul meeskondadest võimalik valida paindlikult endale sobiv tööaeg, näiteks alustada tööpäeva vahemikus kella kuuest üheksani.

«Paljud tulevad meile sisemiste soovituse kaudu ning see on selge märk, et neile meeldib meil töötada ning nad julgevad tööandjat sõpradele-tuttavatele soovitada. Aina sagedamini jõuavad meile ringiga tagasi endised töötajad, kes on vahepeal käinud mujal kätt proovimas,» räägib Kuljus-Triik. «Meie meelest on see väga positiivne, kui nad tee meie juurde tagasi leiavad!»

Sotsiaalsete väärtustena võib välja tuua, et ettevõttesiseselt on loodud meeskondi, kes seisavad näiteks selle eest, et kõik töötajad saaksid tööelus kaasa rääkida või tegutseksid keskkonnasõbralikult. Igal aastal saavad töötajad valida, keda koos toetada – näiteks laste või haridusega seotud organisatsioone. Samuti antakse igale töötajale 16 tundi aastas, mida saab kasutada vabatahtlikuks tegevuseks, et jagada teadmist erinevatele sihtgruppidele finants- või ettevõtlikkuse valdkonnas.

Kasva, unista, saavuta!

Loe täpsemalt Nordea töökuulutuste kohta SIIT

• Nordea on 200 aasta kogemusega üks Põhjamaade suurim pank.

• Nordeal on Põhjamaades pea kümme miljonit klienti, teenindatakse nii era- kui ka ärikliente.

• Nordea Grupis töötab 27 000 inimest, neist Eestis 800.

• Nordea Eesti filiaal on Nordea grupi osa, mis teenindab Põhjamaade kliente.

• Eestis on Nordea tegutsenud 25 aastat, sellest viimased viis aastat teenindatakse erinevaid Nordea Grupi äriüksusi.

• Tööle oodatakse avatud, ausaid, inglise keelt valdavaid inimesi, keda huvitab pangandussektor.

• Nordea Eesti filiaal pakub tööd rahvusvahelises pangas ja töökeskkonnas, kus inimesi austatakse ning antakse võimalus panustada panganduse arengusse.

Copy
Tagasi üles