Rahulolematust tööeluga saab muuta iga päev!

, tööeluekspert GoWorkaBitis
Copy
Foto: GoWorkaBit

On igati mõistetav, et inimesed kardavad äkilisi muutusi elus või astuda korraga suure sammu oma unistuste tööelu suunas, kui keskkond meie ümber pole stabiilne ja ebakindlust on niigi igal sammul iga päev. Muudatusi töö- ja eraelus sobiva tasakaalu saavutamiseks ei pea tegema karmikäeliselt ja korraga.

Piilu mugavustsoonist välja

Ekslikult arvatakse, et tööampsamine on nende pärusmaa, kes mujal ja tähendusrikast tööd ei leia. Tööampsudel käivad iga päev tuhanded, kes teevad seda vabatahtlikult enesearengu, vahelduse ja lisaraha teenimise eesmärgil.

Inimesele, kes on senisesse tööellu lõksu jäänud, sest tal on igav, on sattunud kunagi valesse ametisse või otsib lihtsalt põnevust ja vaheldust, pakub töö­ampsamine kõige turvalisemat võimalust piiluda senisest mugavus­tsoonist väljapoole ja panna end proovile mõnel muul tööl.

Traditsiooniliselt teame karjäärimudelit, kus õpid eriala, lähed tööle ja nii on ja jääbki. Reaalsuses ei kehti see ammu – ärkame, peseme silmad puhtaks ja võtame teadlikult vastu uued ning toimivad võimalused!

Tööampsamine pole ka enam tuliuus nähtus, sest GoWorkaBit.com on seda iga päev pakkunud juba pea kaheksa aastat. Mis on aga uus – läbi raputatud töökeskkond!

Tuhanded ettevõtted on pidanud oma igapäevaelu ümber korraldama, sest tervisekriisist väljununa on mõistetud, et vanaviisi pole võimalik. Seetõttu pakub järjest suurem hulk Eesti ettevõtteid võimalusi korraldada tööelu paindlikult, päeva, nädala ja kuu kaupa.

Septembris näiteks oli pakkumisel üle 10 000 erineva töö­ampsu absoluutselt igas töökategoorias ja üle Eesti. Samuti on aastatega tekkinud suur kogukond tööealisi, kes ei käigi enam ühel püsitööl, vaid on kujundanud paindliku tööelurütmi läbi erinevate tööampsude. Nii saavad nad ise valida kellaajad, päevad ja asukohad, mis neile kõige paremini sobivad, andes vabaduse elada täisväärtuslikku pereelu samal ajal. Tööampse saab teha põhitöö ja pereelu kõrvalt, õpingutele lisaks ja isegi niisama enesearengu ja ajaviite eesmärgil.

Tööampsamine toob inimesed kokku

GoWorkaBit pakub lisaks tööle ja võimalusele teenida lisaraha vabadust, uusi tutvusi ning enesearengut. Soovid panna end proovile ja uurida, mida sulle veel teha meeldib? Aga palun – mine tööampsule ja uuri ise välja!

Täielikult CV-vaba kandideerimisega tööampsuportaal GoWorkaBit.com viib lisateenistusest ja põnevast tööst huvitunud inimesed minutitega kokku ettevõtetega, kes just sind otsivad ja vajavad.

«Meie peamiseks eesmärgiks on taastoota vabadust teha arendavat tööd sulle sobivatel päevadel,» selgitab portaali üks asutaja Gerli Veermäe. «Oleme kaheksa aasta jooksul arendanud ja lihvinud süsteemi selliselt, et kõik tööd saaksid ka hooajati tehtud kõige sobivamate ja rõõmsamate inimestega. Kui on vabadus valida, teeb inimene tööd suurema entusiasmi ja pühendumisega!»

GoWorkaBit võimaldab tööd teha lisateenistuse kogumiseks, lihtsalt enda arendamiseks või vahelduseks püsivale päeva- ja öötööle, aga ka luua ampsudest täiesti unikaalne tööelu, kus töötegija saab ise valida, millistel päevadel või kellaaegadel soovib ta puhata, mängida ja hobidega tegeleda.

«Meiega on juba liitunud üle 6000 Eesti parima ettevõtte suurtest pisikesteni, kes on läbi koostöökogemuse mõistnud, et paindlikkuse pakkumine toob kohale kõige väärtuslikuma tööjõu,» selgitab GoWorkaBiti teine asutaja Kristjan Vanaselja. «Meie töövahenduskeskkonna arendused on alati lähtunud otseselt ettevõtete vajadustest oma tööressurssi paremini korraldada, vastavalt töö iseloomule, tellimuste mahtudele ja hooaegadele, aga teiselt poolt ka töötegijate ootust olla ise oma tööelu ja aja peremees.»

Portaaliga liitunud üle 200 000 töötaja kirjutavad tagasisides iga päev, kuidas nad said tänu tööampsule teada midagi uut ja kasulikku, leidsid uusi mõttekaaslasi, kellega nad poleks muidu kunagi kohtunudki, või said harjumuspärase töö ja argielu kõrval kogeda midagi täiesti uut ja põnevat.

Foto: GoWorkaBit

Iga tööamps õpetab midagi uut

«Näeme selgelt, kuhu soovivad inimesed ikka ja jälle tagasi minna, sest neil on läbi tööampsukogemuse jäänud hinge soe tunne ja igatsus uute kolleegide järele,» selgitab Veermäe. «Ja tagasi soovitakse minna töö iseloomust sõltumata ettevõtetesse, kus töötajaid juhendatakse naerulsui ja sõbralikult, kus midagi ühiselt ka ette võetakse ja kus on kõigile selge, milline on selle ettevõtte loodav väärtus ühiskonnas.»

Kuigi Eestis on välja kujunenud magusamate töökohtade ja ka popimate tööampsude esirida, leiavad innuga tegemist erisugused tööd, kui keskkond, ettevõte ja inimesed on toetavad. Kui üheks vihatumaks tööks peetakse Eestis näiteks nõudepesemist, on inimesi, kes saavad hästi aru, et restoranis ei soovi keegi mustadelt nõudelt süüa ja et ka sellel tööl on tegelikult nii suur väärtus kui ka kasud sees.

«Just ühe positiivsema tagasiside saime sel kuul inimeselt, kes käis abiks nõusid pesemas,» meenutab portaalijuht Gerli Veermäe. «Mul oli väga tore päev,» kirjutas peale tööampsu naine Tallinnast. «Kohviku juhataja ja teised kolleegid olid väga sõbralikud ja abivalmid. Kõigile küsimustele sain vastused ja töö sai hästi tehtud; tööjuhised olid selged ja konkreetsed – kümme punkti!»

«Mõnele on see parim võimalus end näiteks igapäevasest kaheksatunnisest süvamõttetööst puhata ja samal ajal lisa teenida, uusi tutvusi leida ning midagi uut või kasulikku teada saada,» võtab Veermäe kokku.

Populaarsemaks on viimasel ajal osutunud ampsud kaubanduses. «Käisin mitu korda, väga meeldiv meeskond, abivalmid töötajad,» kirjutas üks neiu äsja tagasisideks. «Pole midagi keerulist, vastupidi, iga kord oli midagi uut.» Tööampsud annavad päeva ka positiivset energiat: «Eriti meeldejääv oli kiitus tehtud tööülesannete eest juhendaja ning kolleegide poolt.»

Näiteks saab tööampse riidepoes ette võttes teadlikumaks ka trendidest ning teisi aidata valikute tegemisel. «Sai proovikabiinidest riideid saali panna ja müügisaali korrastades näha, mis on parasjagu moes. Aitasin ka kliente riiete valikul.»

«Need on need üllatuslikult head emotsioonid, mida inimesed töid ampsates saavad ja mõnigi on leidnud endale seeläbi sobiva karjääripöörde,» selgitab Veermäe.

Läbi tööampsude uuele karjäärile hoog sisse

Hulk on selliseidki tööampsajaid, kes on läbi hammustanud ka trikid, kuidas end kasudega sees vormis hoida, tehes näiteks peale istuvat tööd kontoris ampse mõnes laos. «Trenni asemel – kasu ja tasu üheaegselt!» kirjeldas äsja oma kogemust üks noormees.

GoWorkaBit.com on mõlemale kasulik suhtlusplatvorm. Nii saab näiteks karjääripööret kaua planeerinud spetsialist mõne nädalaga erinevaid tööampse läbi proovides ja seejuures lisavaru teenides selgeks, mida talle veel teha meeldib või milline tööstus-teenindusharu võiks olla tema uus karjääriväljakutse. Ettevõtted saavad aga reaalse töökogemuse, kohtumise ja suhtlusega leida kõige paremini kollektiivi sobituvaid inimesi püsivaks tööks. «Juhtub ikka päris tihti, et amps võetakse maha, sest ettevõte leidis just õige klapi,» kinnitab ka Veermäe.

SOOVITUSI ettevõtetele, kuidas leida täitmist vajavatele ametikohtadele parimaid tööampsajaid korraks või püsivalt. Paku paindlikkust ja sa võidad parimad töötajad! Ole sõbralik ja hooliv ning sa lood püsivaid koostöösuhteid. GoWorkaBiti personalihaldussüsteem pakub ettevõtetele terviklahendust, mis muudab paindlikuks nii lisatööjõu haldamise kui ka püsitöötajate töö ja aja igapäevase planeerimise.

• Leia üles paar-kolm tugevust, mis muudavad sinu ettevõtte teiste sarnaste hulgas silmapaistvaks. Pane see kõik töö­ampsu kirjeldusse selgesõnaliselt ning ausalt. Töötaja tahab teada, mis just sinu ettevõttes järgmist tööpäeva rakendada ja lisaväärtust pakkuda.

• Kirjelda tegemist vajava töö sisu lahti võimalikult täpselt ja inimkeeli. Tööampsajatel on paindlikke valikuid palju, mistõttu nad teevad otsuseid kiirelt ja tuginedes saadavale infole.

• Kui su töökoht asub keskusest eemal, siis kaalu võimalust pakkuda tööampsajale abi transpordiga või kompenseeri töölesõiduks kulunud aeg ja piletiraha.

• Uute inimestega suhtlemine ja heade suhete loomine uute kolleegidega on tööampsajatele oluline motivatsioon. Paku näiteks võimalust koos lõunal einestada või pane puhkenurgas asuvasse külmkappi õunu, jogurtit ja lauale pähkleid. Näed kiiresti positiivset reaktsiooni ja just sinu ettevõttesse naasvaid tööampsajaid.

• Kirjuta tööampsukuulutus võtmes, mis annaks aimu, kuidas te tööl üksteisesse suhtute ja omavahel suhtlete. Ära käsuta, keela või kurjusta, see ei too tulemust. Vajadusel küsi abi, aitame!

• Loo boonussüsteem – näita, kuidas sa väärtustad töö­ampsajaid, kes pühendavad sinu vajaliku töö tegemisele aega ja oskusi korduvalt. Näiteks võiks see olla kingitus peale kümnendat tööampsu või soodustus ettevõtte teenustelt ja kaupadelt.

• Mis peamine – ära unusta julgustada, koolitada, kiita ja tänada!

Copy
Tagasi üles