Omniva lõpetab paki liikumisel kliendile kasutute andmete näitamise (6)

BNS
Copy
Pakid Omniva sorteerimiskeskuses.
Pakid Omniva sorteerimiskeskuses. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Kui varem sai paki jälgimisandmetest näha ka saadetise detailsemat liigutamist, siis nüüd kuvab Omniva selguse huvides kliendile vaid paki füüsilise liikumise.

Omniva operatsioonide juhi Evert Rööpsoni sõnul tekitas liiga tehniline info klientides pigem segadust, mistõttu otsustati paki liikumist jälgimisinfos lihtsustada.

«Paki jälgimisel tekitasid klientides segadust arvukad sündmused, mis märkisid paki andmete liikumist Omniva ja tolli vahel,» ütles Rööpson. «Juhul kui saadetise andmetes oli puudusi, võis selliseid edasi-tagasi liikumisi olla korduvalt ja see tekitas klientidel tunde, justkui nende pakk pendeldaks Omniva valdustes ühelt riiulilt teisele, selle asemel et sihtkohta liikuda. Nüüd näeb klient jälgimisinfos uut sündmust alles siis, kui pakk on ka päriselt liikunud.» 

Pärast 1. juuli kolmandate riikide saadetiste käibemaksumuudatust muutus teema Rööpsoni sõnul eriti teravaks, sest tolliandmete vahetus hakkas toimuma ka alla 22-euroste pakkide puhul, mida on ligikaudu 90–95 protsenti kõigist kolmandate riikide saadetistest.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles