Läti minister arvab, et Kallasel pole Rail Balticu asjus selgust

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee
Raudtee Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Läti transpordiminister Aivis Ronis arvab, et Euroopa Komisjoni transpordivolinikul Siim Kallasel ei ole täit selgust kiirraudtee projekti Rail Baltic rahastamises.

Ronis rääkis, et Läti toetab projekti, kui on teada, kust tuleb projekti rahastamine, ning on kindel, et projekti suuri kulusid ei panda maksumaksjate õlgadele, vahendas ERR Uudised telegraf.lvd.

«Meie aga pöördume ELi transpordivoliniku Siim Kallase poole, et leida vastused nendele küsimustele. Kuid seni on mul selline tunne, et volinikul ja Euroopa Komisjonil ei ole samuti ühest vastust küsimusele, kust tuleb finantseerimine ja kust kaetakse ülalpidamiskulud,» rääkis Läti transpordiminister.

Ronis nentis, et Euroopa riigid vajavad euroopalikku infrastruktuuri ning järelikult pannakse Rail Balticu rööpad maha Euroopa standardi järgi ja teiseks on tema sõnul vaja teada, kes saab raudtee infrastruktuuri operaatoriks ning kolmandaks, kes kannab selle ülalpidamiskulud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles