Eestimaalaste reisihuvi lööb koroonaeelsete aastate rekordeid

PM Majandus
Copy
Egiptus on eestlaste seas populaarne sihtkoht.
Egiptus on eestlaste seas populaarne sihtkoht. Foto: Amr Abdallah Dalsh

Oktoobri alguse reisimüügi statistika näitab, et eestimaalaste janu reisimise vastu on kaks korda suurem kui enne koroonapandeemia algust 2019. aasta sügisel.

Eesti ühe suurima reisipakkuja Go Traveli oktoobri alguse statistika näitab, et e-poe reiside müük ületab kaks korda 2019. aasta sama aja mahte.

«Eestimaalaste soov reisida ja lõõgastuda on kasvanud hüppeliselt ning ületab viimase kolme aasta tasemeid, millele on tublisti andnud hoogu väsimus koroonapandeemiast ning vahepealsetest reisimispiirangutest,» lausus Go Traveli turundusjuht Kädi Pupart.

«Keskmise reisi hind on kasvanud 300 ja enama euro võrra, aga kasvanud on ka reisimüügi kogumaht ning näiteks Osturalli müüginumbrid on liikumas kõigi aegade rekordtulemuse suunas,» sõnas Kädi Pupart.

Reisi sihtkohtadest on esikohal Kanaarid ja Egiptus, kusjuures Kanaaridest reisitakse enim Gran Canariale. «Varasematel aastatel on esikolmikusse mahtunud lisaks Kanaaridele ja Egiptusele ka mõni suvepikenduse sihtkoht, nagu näiteks Montenegro ja Küpros. Sealjuures eelistatakse üha enam kallimaid, kõik-hinnas-pakette,» rääkis turundusjuht.

Hüppeliselt on suurenenud ka siseturism ning huvi just lühikeste sügiseste lõõgastuspakettide vastu. Populaarsemad spaapaketid on Haapsalus, Pärnus ja Narva-Jõesuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles