Eesti elamuhindade kasv oli Euroopa Liidu suurim

BNS
Copy
Merko Odra arendusprojekti eskiis
Merko Odra arendusprojekti eskiis Foto: Merko

Eesti elamuhoonete kinnisvarahinnad kasvasid tänavu teises kvartalis möödunud aasta sama ajaga võrreldes 16,1 protsenti, mis on suurim kasv Euroopa Liidus (EL), kus keskmine hinnatõus oli aasta võrdluses 7,3 protsenti.

Euroalal kasvasid hinnad aastaga keskmiselt 6,8 protsenti, mis oli suurim kasvunäitaja 2006. aasta neljandast kvartalist. ELis ei ole suuremat kasvu nähtud alates 2007. aasta kolmandast kvartalist, teatas Eurostat.

Kvartalivõrdluses kasvasid Eesti elamuhinnad 2,6 protsenti, kuid see kasv oli samas suurusjärgus ELi ja euroalaga, kus kvartalikasv oli vastavalt 2,7 ja 2,6 protsenti.

Liikmesriikide seas, mille kohta on Eurostatil andmeid, ületas elamuhindade aastakasv 10 protsendi künnise 11 riigis. Peale Eesti nähti suurimat tõusu Taanis, kus elamukinnisvara kallines 15,6 protsenti ja Tšehhis, kus kasv oli 14,5 protsenti. Hinnad langesid 2020. aasta teise kvartaliga võrreldes vaid Küprosel, 4,9 protsenti.

Kvartali võrdluses tõusid hinnad kõigis liikmesriikides, enim 6,7 protsenti Lätis, 4,5 protsenti Sloveenias ja 4,2 protsenti Austrias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles