DelfinGroup andis kolmandas kvartalis rekordkoguse laene

BNS
Copy
DelfinGroupi juhatuse esimees Didzis Ādmīdiņš.
DelfinGroupi juhatuse esimees Didzis Ādmīdiņš. Foto: DelfinGroup

Läti finantsettevõte DelfinGroup väljastas kolmandas kvartalis 15,3 miljoni euro ulatuses laene, mida on 29 protsenti rohkem kui eelmises kvartalis ja mis on ühtlasi ettevõtte ajaloo parim tulemus.

Ettevõtte laenuportfelli maht saavutas kolmanda kvartali lõpus samuti rekordtaseme, küündides 35,8 miljoni euroni, teatas DelfinGroup.

«Jätkame tugevat kasvu ja läbime kõik olulised verstapostid, et jõuda järgmise aasta lõpuks 51 miljoni eurose ja 2024. aastaks juba 70 miljoni eurose laenuportfellini. Hoolimata Covid-19 põhjustatud ebakindlusest ja piirangutest oleme suutnud riske hajutada ja äri kasvatamist jätkata,» ütles DelfinGroupi juhatuse esimees Didzis Ādmīdiņš.

Ta rõhutas, et viimase kuue jooksul on DelfinGroupi laenuportfell kasvanud keskmiselt miljoni euro võrra kuus. «Esimese kvartali lõpus oli meie laenuportfelli suurus 29,7 miljonit eurot, praegu juba ligi 36 miljonit eurot. Sellise tempoga liikudes jõuame me 8,7 miljoni eurose maksueelse kasumini juba enne 2022. aasta lõppu, nagu olime varem plaaninud,» märkis Ādmīdiņš.

DelfinGroupi juht tõi välja, et lisaks mahtude kasvule on viimase aasta jooksul paranenud ka tarbimislaenude portfelli kvaliteet. Laenude osakaal, mille maksmisega on enam kui 90 päeva hiljaks jäädud, on vähenenud 3,6 protsendile – ka see on ettevõtte ajaloo parim tulemus.

DelfinGroupi aktsiate märkimine algas 28. septembril ja lõpeb 11. oktoobril kell 15.30. Aktsia märkimishind on 1,52 eurot ja minimaalne märkimise kogus on üks aktsia. Ülempiiri ei ole.

Läti finantsinspektsioon (FCMC) kinnitas DelfinGroupi aktsiate esmase avaliku pakkumise prospekti 21. septembril. Ettevõte emiteerib aktsiate esmase avaliku pakkumise (IPO) käigus 8 395 000 uut aktsiat ja eelduste kohaselt ulatub DelfinGroupi kogu aktsiate arv pärast IPO-t 48 395 000 aktsiani.

2009. aastal asutatud DelfinGroup on litsentseeritud finantsteenuste firma, millele kuulub kaks kaubamärki – Banknote ja VIZIA. Grupi võlakirjadega kaubeldakse Riia börsil alates 2014. aastast.

Ettevõtte laenuportfell ulatus eelmise aasta lõpus 34,6 miljoni euroni, kulumieelne ärikasum 9,3 miljoni euroni ja maksueelne kasum 4,65 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles