Elering saab Euroopa Komisjonilt 30 miljonit eurot

BNS
Copy
Küsimus, millal peaksid Balti riigid end Venemaa elektrivõrgust lahti ühendama, on tekitanud erimeelsusi
Küsimus, millal peaksid Balti riigid end Venemaa elektrivõrgust lahti ühendama, on tekitanud erimeelsusi Foto: Margus Ansu

Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen kinnitas teisipäeval, et Elering saab komisjoni otsusega võrgu arendamiseks 30 miljonit eurot toetust.

Eleringi juhatuse liige ja varahaldusjuht Kalle Kilk ütles, et see toetus annab neile võimaluse tõsta Lääne-Eesti piirkonna varustuskindlust ja vähendada keskkonnajalajälge.

Eleringil on kavas arendada 110-kilovoldist võrku Lääne-Eestis, mis suurendab võrgu läbilaskevõimsust ja muudab piirkonna varustuskindlamaks.

«Praegu on suureks takistuseks saartelt ja Läänemaalt 330-kilovoldise võrgu poole tulevad 110 kilovoldised liinid, mis vajavad oluliselt tugevdamist. Investeeringuga saame suurendada õhuliinide läbilaskevõimet ja välja vahetada halvemas seisukorras liinid,» selgitas Kilk. Investeeringud parandavad ka 110-kilovoldise võrgu ilmastikukindlust, lisas ta.

Komisjoni tervikliku Euroopa majanduse taastekava näeb ette Euroopa majanduse hoogustamist, rohe- ja digipöörde edendamist ning majanduse muutmist tulevaste põlvkondade jaoks õiglasemaks, vastupidavamaks ja jätkusuutlikumaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles