Lätis läks Lidli tulekuga hinnasõjaks (3)

PM Majandus
Copy
Banaanid. Lidli avamisega trumpavad Läti jäeketid üksteist üle banaanikilo hinna alandamisega.
Banaanid. Lidli avamisega trumpavad Läti jäeketid üksteist üle banaanikilo hinna alandamisega. Foto: Madis Veltman (Postimees)

Lidl avab homme lõunanaabrite juures 15 kauplust ning Saksamaa odavketi pakkumiste tuules on ka teised jaemüüjad oma hindu langetanud. 

Lidli reklaami kohaselt pakutakse kaupluste avamise järgse nelja päeva jooksul näiteks banaane 39 sendise kilohinnaga. Broilerikilo maksab 1,15 eurot, värske kurgi kilo maksab 75 senti, tomat 49 senti. 425 ml purgi rohelisi herneid saab 0,29 euro eest.

Solevita liitrine tomatimahl maksab 0,33 eurot ning apelsinimahl 1,79 eurot. Arguse pooleliitrine õllepurk maksab 0,39 eurot.

Teised jaeketid tunnevad ohtu ning on oma hindu samuti allapoole toonud. Nii maksab Rimi kliendilehe andmetel banaanikilo 55 senti, kuid oma kodulehe info kohaselt on Läti Rimi nende hinna Saksa odavpoest veelgi odavamaks langetanud: ja kilo hind on vaid 29 senti.

Maxima on banaanikilo hinda langetanud 61 protsenti, samuti Lidli 39 eurosendi tasemele. Värske kurgi kilo maksab Maximas nüüd 65 senti ehk vähem kui Lidlis.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles