Helikindlate ruumide tootja kaasas Funderbeamis ligi miljon eurot

PM Majandus
Copy
Endrus Arge tema juhitava firma Silen loodud ja komplekteeritud helikindlas töökabiinis.
Endrus Arge tema juhitava firma Silen loodud ja komplekteeritud helikindlas töökabiinis. Foto: Eero Vabamägi

Helikindlaid telefoni- ja nõupidamisruume tootev Silen kaasas Funderbeami investeerimis- ja kauplemisplatvormil 980 000 eurot.

Investeerimisvõimalus sel korral avalikkuse ette ei tulnud, kuna privaatses voorus esitati indikatsioonid omandada osakuid kogu emissioonimahu ulatuses kõigest viie tunniga; päeva lõpuks ulatus indikatsioonide hulk juba 1,9 miljonini, teatas Silen.

Tegemist on esimese juhtumiga Funderbeami ajaloos, mil rahakaasamine ei jõua minna isegi avalikuks, kuna privaatvoorus on huviliste arv osutunud piisavalt suureks, et soovitud investeeritav summa kokku saada.

Kasvuettevõtted, kes tulevad Funderbeami platvormile kapitali kaasama, alustavad rahakaasamist privaatvoorus. Nii kogutakse kriitiline mass investoreid, et tagada pakkumise õnnestumine. Silen pakkus privaatvoorus indikeerimise võimalust nendele, kes omasid Funderbeamis 29. septembri seisuga Sileni osakuid.

Sileni asutaja ja tegevjuhi Endrus Arge sõnul oli nende sihiks kaasata maksimaalselt 980 000 eurot, et esmajärgus tegeleda hübriidkontorite platvormi Silenbooking esimeste pilootprojektide lansseerimisega välisturgudel.

«Alates septembrist on võrgustik Tallinnas juba kättesaadav, kuid peatselt tahame vallutada teisigi linnu välismaal. Silenbookingu eesmärk on pakkuda atraktiivset töökeskkonda avalikus ruumis ehk seal, kus inimesed igapäevaselt liiguvad, näiteks kohvikud, kaubanduskeskused ja ärihooned,» ütles Arge.

Teine väljund uuele kapitalisüstile saab olema tarneahela tugevdamine. 2021. aasta lõpuks kolib ettevõte Jüris suuremasse tehasesse, et vastata hüppeliselt kerkinud nõudlusele. «Uued tootmisliinid võimaldavad kasvatada müügimahte kolmekordselt ja lühendada tarneaegu, et luua seeläbi turueelis teiste tegijate seas. Tänu paremale tootmisvõimekusele tekib ka suurem valmistoodete laoseis nii Eestis kui ka Ameerika Ühendriikides,» selgitas Arge.

Hiljuti teatas Silen, et tõstab oma seniseid käibeprognoose, milles mängisid rolli nii Silenbookingu turuletulek kui ka uue suurlepingu sõlmimine. 2022. aasta käibeprognoosi tõsteti ligi 35 protsenti ehk 11,6 miljonini. Möödunud kuul tegi Silen oma kõigi aegade müügirekordi: vastu võeti ligi miljoni euro ulatuses tellimusi.

Eesti helikindlate telefoni- ja nõupidamisruumide tootja Silen on asutatud Endrus Arge, Sparry Kivilo ja Henri Rüüsaku poolt. Silen on esindatud ligi 40 riigis, kus põhiliselt tegutsetakse 75 edasimüüja kaudu. Ettevõtte on kaasanud kokku 1,6 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles