Norras on iga kolmas uus auto Tesla

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Tesla elektriautod.
Tesla elektriautod. Foto: Jon Super

Vähem kui 5% septembris Norras registreeritud uutest autodest olid bensiini- või diiselmootoriga autod.

Norras eelmisel kuul registreeritud uutest autodest moodustavad bensiini- või diiselmootoriga sõidukid koguni vähem kui 5 protsenti. Norra maanteetranspordiühingu OFV andmetel oli ligi 18 000 autost 77,5 protsenti täiselektriautod ja veidi üle 17 protsendi hübriidautod, vahendab Helsingin Sanomat.

Lääne-Euroopa suurim naftatootja on investeerinud suuri summasid elektrisõidukite edendamisse läbi toetuste. Riigi eesmärk on, et kõik müüdavad uued autod oleksid 2025. aastaks saastevabad.

Norra elektrisõidukite assotsiatsiooni peasekretäri Christina Bu sõnul on Norra selle eesmärgi suunas õigel teel. Tema sõnul hakkasid elektriautod kõigepealt levima jõukates suurlinnapiirkondades, kuid nüüd müüakse neid suurel hulgal ka hõredamalt asustatud piirkondades.

«See kinnitab suundumust, et ka maapiirkondades on elektriautod avatud kätega vastu võetud, nüüd, kui turul on suured ja head elektriautod, millel on suur sõiduulatus,» ütleb Bu.

Norras oli septembris peaaegu iga kolmas uus auto Tesla. Ameerika tootja domineeris Norra autoturul jaanuaris-septembris 11-protsendilise turuosaga. Toyota on 10-protsendilise turuosaga teisel kohal ning talle järgnevad Volkswagen ja Volvo.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles