BioNTechi tegevjuht: järgmisel aastal võidakse vajada uusi Covid-19 vaktsiine

Ronald Reinap
, reporter
Copy
BioNTechi tegevjuht Uğur Şahin.
BioNTechi tegevjuht Uğur Şahin. Foto: Horst Galuschka via www.imago-images.de

Järgmisel aastal võidakse vajada uuendatud Covid-19 vaktsiine, kuna haigust põhjustav koronaviirus on pidevalt muteerumas, ütles BioNTechi tegevjuht Uğur Şahin Financial Timesile antud intervjuus.

 

Koos USA ravimihiiglase Pfizeriga Covid-vaktsiini välja töötanud Saksa ettevõtte tegevjuht lisas, et koronaviirus on siin, et jääda ja jätkab kohanemist. «Sel aastal on [teistsugune vaktsiin] täiesti ebavajalik. Kuid järgmise aasta keskpaigaks võib olukord olla teistsugune,» ütles ta. «See on pidev areng ja see areng on alles alanud,» ütles Şahin.

Praegu ringluses olevad variandid on küll nakkuslikumad, kuid ei ole piisavalt nakkuslikud, et kahjustada praeguste vaktsiinide tõhusust, ütles ta. Ta lisas, et järgmisel aastal keskendutakse vaktsiiniprogrammi kahele peamisele aspektile: vaktsiinide kordussüstidele vaktsineeritutele ja vaktsineerimata inimeste vaktsineerimisele.

BioNTechi kaasasutaja dr Özlem Türeci ütles eelmisel nädalal, et Covid muutub kontrollitavamaks ja jääb meiega aastateks ning et kordussüstid võivad olla vajalikud iga 12-18 kuu tagant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles