Kolmepäevane töönädal? Idufirma püüab just nii talente värvata

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Programmeerimine.
Programmeerimine. Foto: Árpád Czapp/ Unsplash

IT-töötajate nappus sunnib erinevate riikide firmasid töökäte pärast võistlema ning hüvede seas pakutakse tavapäraselt lisapuhkepäevi ning vanemapuhkust. Üks India idufirma on läinud aga veelgi kaugemale: töötajatele pakutakse kolmepäevast töönädalat, kirjutab Bloomberg.

Finantstehnoloogia ettevõte Slice pakub uutele värvatavatele kolmepäevase töönädala eest 80 protsenti tavapärase viiepäevase töönädala palgast.

Ettevõtte asutaja Rajan Bajaj sõnul võidavad pakkumisest mõlemad pooled: töötajatel jääb aega tegeleda teiste huvidega, samas kui Slice’ilt saadakse korralik palk ning boonused. «See ongi töö tulevik. Inimestele ei meeldi olla tööga liialt seotud,» lausus Bajaj.

Bloomberg kirjutab, et rahvusvahelised investorid pumpavad India tehnoloogia idufirmadesse miljardeid dollareid ning ettevõtjad on meeskondade komplekteerimisega hädas.

Slice panustab sellele, et kolmepäevase töönädala pakkumine annab neile konkurentsieelise. Ettevõttel on 450 töötajat ning järgmise kolme aastaga plaanitakse värvata veel 1000.

Töönädala lühendamine on olnud päevakorral vähemalt sada aastat. 1926. aastal lühendas Henry Ford tavapärase 6-päevase töönädala oma firmas viiele päevale. Sammu ei astunud ta muidugi pimesi, vaid katsetused olid näidanud, et tootlikkus selle tulemusel ei kannata.

Neljapäevase töönädalaga on nii firmad kui riigid katsetanud juba aastaid, kuid laialdaselt seda rakendatud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles