Ida-Virumaa ei taha ettevõtlustoetust. Mis saab õiglase ülemineku fondist?

Carl-Robert Puhm
Copy
Õiglase ülemineku fondi raha kuulub Ida-Virumaale täies ulatuses põhjusel, et seal kaevandatakse fossiilseid kütuseid elektrienergia tootmiseks.
Õiglase ülemineku fondi raha kuulub Ida-Virumaale täies ulatuses põhjusel, et seal kaevandatakse fossiilseid kütuseid elektrienergia tootmiseks. Foto: Mihkel Maripuu

Järgmistel aastatel jõuab Euroopast Ida-Virumaale 340 miljoni eurot, mis peaks põlevkivile toetuva maakonna majanduskeskkonda tuntavalt ümber kujundama. Nii suure raha sihtotstarbeline kasutamine on aga paras väljakutse, sest juba praegu on probleeme isegi 55 korda väiksema ettevõtlustoetuse väljamaksmisega.

Esimese koroonalaine ajal mullu kevadel alustati Ida-Virumaa toetusmeetmega, mille eesmärk oli luua sealsesse tööstusesse uusi hea palgaga töökohti.

​Poolteist aastat hiljem on toetatud projekte neli ning 6,2 miljoni euro suurusest mahust ära kulutatud vähem kui veerand. Koos kõigi menetluses olevate taotlustega küündib summa küll napilt üle nelja miljoni, kuid kahele miljonile eurole pole endiselt ühtegi huvilist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles