Michelini tärniga pärjatud restorani peakokk avaldas hamburgeri õiglase hinna

PM Majandus
Copy
Foto: Shutterstock

Helsingis asuv Michelini tärniga pärjatud restoran Inari hakkas koroonaperioodil müüma burgereid viie euroga. Restorani peakokk Kim Mikkola ütles Soome rahvusringhäälingule, et tegelikult tuleks hind viia veel madalamaks. 

Mikkola plaanis algselt panna burgeri hinnaks kaheksa eurot, kuid elukaaslane veenis mehe ümber. «Tegelikult ei pea hindadega haiget tegema,» selgitas ta meelemuutust.

Hamburgeri omahind on mehe jutu järgi neil umbes 1,75 eurot. Ülejäänud osa on palgakulu, üür ja muud väljaminekud. Kui sealt midagi veel üle jääb, siisläheb see ettevõttele. Mikkola sõnul on küll täna hind viis eurot, kuid nad töötavad kolme euro suuruse hinnasihi nimel. 

Mikkola sõnul põhineb odav hind täpsusel, eeskujulikul töökorraldusel ja eelkõige mahtudel. Ta tõi välja, et nende liha tuleb Soomest ja eriti tähtsad on mahud: mida rohkem toorainet tellida, seda paremat hinda saab.

Inari restoran sai Michelini tärni 2020. aasta veebruaris. Kolm nädalat pärast seda tuli uksed koroonapandeemia tõttu sulgeda. «Muidugi oli natuke tüütu, kui astud oma karjääri esimese suure sammu ja ei saa seda nautida. Pettumust leevendas aga asjaolu, et teistel restoranidel oli sama asi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles