Simson soovitab Norral elektrieksporti Euroopasse siiski jätkata (14)

BNS
Copy
Euroopa Komisjoni energeetikavolinik Kadri Simson leiab, et kui on võimalus kasutada imporditud nafta asemel kohalikku elektrit, tuleks seda kasutada.
Euroopa Komisjoni energeetikavolinik Kadri Simson leiab, et kui on võimalus kasutada imporditud nafta asemel kohalikku elektrit, tuleks seda kasutada. Foto: Mailiis Ollino

Pärast seda, kui Norra keskpartei soovitas sealse madalama elektrihinna säilitamiseks lõpetada elektrieksport Euroopasse, kohtus euroliidu energeetikavolinik Kadri Simson (KE) Brüsselis Norra nafta- ja energiaministriga ning soovitas elektritarneid siiski jätkata, vahendab TV2.

Ajend, miks Sentrepartiet, Norra keskpartei enda ettepanekuga üldse välja tuli, taandus prognoosile, et Norrat ootavad talvel rekordkõrged elektrihinnad – põhjuseks kuiv ilm, Norra veehoidlate madal veetase ning kõrge gaasi- ja CO2-hind Euroopas.

«Meid ähvardav elektrikriis läheneb ja on oodata hinnatõusu,» ütles keskpartei parlamendiliige Ole André Myhrvold väljaandele Dagens Næringsliv. «Keskpartei hinnangul peame me kohe välja mõtlema, kuidas kehtivate õigusaktide piires elektrieksporti piirata.»

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles