Esimees Mao Zedongi lemmik autotootja siseneb elektriautodega Euroopa turule

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Hongqi H9 sedaan.
Hongqi H9 sedaan. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA

Esimees Mao Zedongi armastatud automark Hongqi ehk Punane lipp hakkab esialgu eksportima Norrasse Hiinas toodetud elektriautosid, ühinedes teiste Hiina autotootjatega, kes on hakanud laienema üle maailma.

Neljapäeval tehtud avalduses teatas Hongqi, et ta on saanud Norrast 500 tellimust oma autodele. Norras on Hongqi sõnul olemas keskkonnasõbralik poliitika ja hea infrastruktuur elektriautode jaoks, vahendab Reuters.

Hiinas ehk maailma suurimal autoturul on Hongqi müük viimastel aastatel kasvanud tänu uute mudelite turuletoomisele ja laiendatud müügivõrgule.

Hiinat valitseva kommunistliku partei kultuurisümboliks peetav Hongqi palkas 2018. aastal oma Münchenis asuva disainimeeskonna juhiks endise Rolls-Royce'i disaineri Giles Taylori, kelle loomingu hulka kuuluvad Rolls-Royce'i limusiin Phantom VIII ja brändi esimene sportlik mudel Cullinan.

Hiina elektriautode tootjad, sealhulgas NIO, XPeng ja BYD, on sisenemas Euroopa autoturule ajal, mil maailmajagu on minemas üle rohelisemale energiale.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles