Netflixi uus seriaal on nii populaarne, et Korea internetiteenuste pakkuja kaebas nad kohtusse

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Stseen Netflixi seriaalist «Squid Game».
Stseen Netflixi seriaalist «Squid Game». Foto: Netflix

Lõuna-Korea internetiteenuste pakkuja SK Broadband on kaevanud Netflixi kohtusse, et nad tasuksid kulud, mis tulenevad suurenenud võrguliiklusest ja hooldustöödest, mis on tingitud USA ettevõtte sisu vaatajate arvu suurenemisest.

Lõuna-Korea internetiteenuste pakkuja SK Broadband kaebab Netflixi kohtusse, kuna nende populaarne seriaal «Squid Game» põhjustas väidetavalt võrguliikluse järsu kasvu, teatas reedel Reuters.

Internetiteenuste pakkuja palub Netflixil tasuda hoolduskulud, mis tulenevad düstoopilise trilleriga seotud võrguliikluse suurenemisest. «Squid Game» on osutunud ülipopulaarseks. Netflixi kaasjuht Ted Sarandos ütles, et sellest saab nende «kõigi aegade suurim seriaal».

«Me vaatame läbi nõude, mille SK Broadband on meie vastu esitanud,» ütles Netflix oma avalduses. «Vahepeal jätkame avatud dialoogi otsimist ja uurime võimalusi koostööks SK Broadbandiga, et tagada meie ühiste klientide jaoks sujuv voogedastuse kogemus.»

Uudis tuleb pärast seda, kui Lõuna-Korea kohus ütles, et Netflix peaks SK Broadbandile võrgu kasutamise eest «mõistlikult midagi maksma». Viimastel kuudel on ka riigi seadusandjad tõstnud esile selliseid sisuteenuste pakkujaid, nagu Netflix, kes ei maksa võrgukasutustasu.

Netflix on otsuse edasi kaevanud ja uus menetlus algab detsembri lõpus. Netflix ütles oma avalduses, et nad on aidanud kaasa umbes 16 000 töökoha loomisele Lõuna-Koreas, mis tuleneb umbes 770 miljardi woni (560 miljoni euro) suurusest investeeringust, samuti umbes 5,6 triljoni woni (4 miljardi euro) suurusest majanduslikust mõjust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles