Aas: Rail Balticuks on Eestil puudu 400 miljonit eurot (9)

BNS
Copy
Taavi Aas.
Taavi Aas. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Majandus- ja taristuminister Taavi Aas kinnitas (KE) ERR-ile antud intervjuus, et Rail Balticu projekt lükkub neli aastat edasi ning Eestis on selle ehitamiseks praegu puudu 400 miljonit eurot.

Aasa sõnul on projekti tähtaja edasilükkamise üks põhjus selles, et ei osatud täpselt prognoosida kogu projekti lõpphinda.

«Täna me näeme, et meil on tarvis kasutada ka järgmise Euroopa Liidu perioodi vahendeid. Kuna tegemist on TNT võrgustiku projektiga, siis Euroopa jaoks ongi lõpptähtaeg 2030. See 2026 oli meie enda seatud tähtaeg,» rääkis Aas ERR-ile.

Eesti puhul võib Aasa sõnul puudujääk olla suurusjärgus 400 miljonit eurot. Aas lisas, et seda numbrit ei saa võtta praegu absoluutsena, sest ühelt poolt ei ole veel ehitushindade kindlust, teisalt otsitakse kohti, kust raha kokku hoida.

Vajadus lisaraha järele on Eestil kuni aastani 2030, lisas Aas. Samas ei lükku tema sõnul edasi kogu projekt. «Me püüame ikkagi ühendused saada võimalikult kiiresti valmis. Väga tahaks, et need oleks valmis aastal 2026 või 2027. Võimalik, et see tähendab, et ei ole kaks rööpapaari kõrvuti ja tulevad lihtsalt möödasõidukohad. Ja siis tulevikus ehitatakse ta lõpuni,» kirjeldas ta.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles