Taxigo piirab tipptunni hinnakordajat

BNS
Copy
Taxigo takso.
Taxigo takso. Foto: TaxiGo

Transpordiplatvorm Taxigo piirab oma taksoäpis alates 1. oktoobrist tipptunni hinnakordajat 1,5ni.

Taxigo Tallinna omanik Eduard Dubrovski nentis, et on põhimõtteliselt nõus viimasel ajal tekkinud klientide pahameelega kõrgete sõiduhindade pärast, mida reguleerib arvutiprogramm. Ta lisas, et nad tulevad tarbija soovile vastu ning näitavad sellega ka oma konkurentidele eeskuju.

Dubrovski sõnul ei ole tarbijale selge, millise valemi alusel dünaamiline hinnastamine suuremates taksoäppides käib. «Keskmine taksosõidu hind on viimase viie aastaga kasvanud üle kahe korra, kuid inimeste sissetulek paraku mitte nii kiiresti. Taksojuhtide leidmiseks on kasvav hinnakordaja loomulikult vajalik, kuid selle ülemist piiri tuleks siiski inimmõistusega piirata,» märkis ta.

Taxigo omanik lisas, et klient, kes saab päeval sama vahemaa läbitud 5 euroga, ei peaks ka tipptunnil sama vahemaa läbimise eest üle 8 euro maksma.

Tema sõnul hakkasid tarbijad koroonaajal mitu korda vähem taksot kasutama ja tööpuudus sundis tuhandeid juhte muu töö leidma. Nüüd on tarbjad Dubrovski sõnul vaikselt tagasi tulnud, kuid juhte on endiselt palju vähem kui kahe aasta eest.

«Meie enda äpis on seniajani kordaja ulatunud maksimaalselt 2,0-ni, kuid otsustasime seda praegu veelgi alla lasta. See tähendab, et tipptunnil tuleb taksot 7 minuti asemel oodata võib-olla 15 minutit, kuid seevastu saab klient hoida kokku päris mitu eurot,» lisas ta.

Tänavu septembris kasutas Tallinnas Taxigo äppi iga päev keskmiselt 1050 taksot, mis ettevõtte hinnangul teevad ligi 20 protsenti kõigist linna taksosõitudest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles