Aab: omavalitsuste tulumaksu laekumine kasvab 121 miljoni euro võrra

BNS
Copy
Riigihalduse minister Jaak Aab.
Riigihalduse minister Jaak Aab. Foto: Mihkel Maripuu

Riigihalduse ministri Jaak Aabi sõnul peaks tuleval aastal omavalitsustele tulumaksu laekuma 121 miljonit eurot rohkem kui tänavu.

«Selleks aga, et saaksime naasta tavapärase elu juurde ja tulumaksu laekumine oleks veelgi parem, on vaja pingutada elanike vaktsineerimisega koroonaviiruse vastu, mille korraldamise kulud me omavalitsustele ka hüvitame,» ütles ta pressiteate vahendusel.

Riigihalduse minister märkis, et omavalitsuste tulubaas on praeguseks märgatavalt suurem kui kriisieelsetel aastatel. 2022. aastal on tema sõnul tulumaksu laekumine 21 protsent kõrgem kui oli kriisi eel ehk 2019. aastal.

Valitsus kiitis neljapäeval heaks järgmise aasta riigieelarve, eelarve tulude maht on 13,13 miljardit eurot, kulude maht 13,64 miljardit ning investeeringute maht 716 miljonit eurot.

Läbirääkimistel oli Aabi sõnul omavalitsuste osas üheks prioriteediks kohalike teede küsimus, kuna teede hooldamine tähendab linnadele ja valdadele märkimisväärset ressursikulu.

«Eelarvestrateegia järgi eraldatakse aastatel 2022-2025 teedele igal aastal valemipõhist toetust 29,3 miljonit eurot, lisaks sellele kinnitasime 2022. aasta eelarves teede korrastamise projektipõhise täiendava toetusena 7 miljonit,» lausus minister.

Järgmise sammuna suunab valitsus rahastusettepanekud koos 2022. aasta riigieelarve eelnõuga menetlemiseks riigikogule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles