Tarbijad ootavad lahendusi rohepöörde hinnatõusu lõksust pääsemiseks (3)

Merike Lees
Copy
Peaminister Kaja Kallase sõnul näitab hindade kasv, et meil ei ole piisavalt taastuvenergiavõimsusi, mistõttu peame maksma kõrgemat elektrihinda.
Peaminister Kaja Kallase sõnul näitab hindade kasv, et meil ei ole piisavalt taastuvenergiavõimsusi, mistõttu peame maksma kõrgemat elektrihinda. Foto: Sunly.

Rohepöörde kõikehaarava ja kõiki puudutava gaasi- ja elektrihinna tõusu lõksu sattunud tootjad ja tarbijad ootavad valitsuselt ja riigikogult lahendusi, mis muudaks kulud prognoositavaks ning tooks hinnatõusule leevendust.

Omapoolse ettepanekuna käis Viru Keemia Grupi (VKG) juhatus poliitikutele välja Eesti oma kliimaseaduse väljatöötamise. Nende idee järgi sätestatakse seaduses ühtne arusaam ja põhimõtted, millal mida saavutada tahetakse erinevate majandusharude ja perioodide kaupa. Ühtlasi peaks seadus tagama selle, mis praegu puudu: kliima eesmärkide kulutõhusa saavutamise, riigi tööhõive ja rahandusega seotud riskide minimeerimise, riigi konkurentsivõime ja ettevõtluse jätkusuutliku arengu tagamise ning leevendusmeetmed muutustest otseselt mõjutatud isikutele.

«Ettevõtluskeskkond vajab selgeid raame ja ma imestan, et neid ei ole meil tänaseni loodud,» ütles VKG juhatuse esimees Ahti Asmann.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles