Jaekaubandusettevõtete müügitulu kasvas augustis 9 protsenti

BNS
Copy
Pood.
Pood. Foto: Meelis Meibaum/Virumaa Teataja

Jaekaubandusettevõtete müügitulu oli augustis 762 miljonit eurot, mida oli võrreldes eelmise aasta augustiga püsivhindades 9 protsenti enam.

Statistikaameti juhtivanalüütiku Jaanika Tiigiste sõnul kasvas müügitulu nii toidukaupade ja tööstuskaupade kauplustes kui ka mootorikütuse jaemüügiga tegelevates ettevõtetes. «Tööstuskaupade kaupluste müügitulu kasvas neist kolmest enim, kokku 15 protsendi võrra. Posti või interneti teel kaupu müüvates kauplustes suurenes müügitulu koguni 33 protsendi võrra,» ütles ta pressiteate vahendusel.

Tööstuskaupade kauplustest suurenes müügitulu keskmisest enam ehk 17 protsenti majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes ning kasutatud asjade kauplustes ja väljaspool kauplusi ehk kioskites, turgudel, otsemüügil.

Toidukaupade kaupluste müügitulu kasvas eelmise aasta augustiga võrreldes 3 protsenti ning mootorikütuse jaemüügiga tegelevate ettevõtete müügitulu 9 protsenti.

Käesoleva aasta juuliga võrreldes vähenes augustis jaekaubandusettevõtete müügitulu 3 protsenti. Sesoonselt ja kalendaarselt korrigeeritud andmete põhjal jäi aga müük eelmise kuuga võrreldes samale tasemele.

Selle aasta esimese kaheksa kuuga suurenes jaekaubandusettevõtete müügitulu eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 11 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles