YouTube hakkab eemaldama vaktsiini väärinfot sisaldavaid videoid (2)

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Protest vaktsiinide vastu New Yorgis.
Protest vaktsiinide vastu New Yorgis. Foto: JUSTIN LANE

Google'ile kuuluv YouTube karmistab oma väärinfo reegleid seoses vaktsiinidega. YouTube'i pressiesindaja kinnitas, et nad eemaldasid oma platvormilt mitu kõrge profiiliga väärinfo levitajat.

 

YouTube eemaldab oma platvormilt kõik videod, milles väidetakse, et üldkasutatavad vaktsiinid on ebaefektiivsed või ohtlikud, vahendab Washington Post.

Samal ajal blokeeris YouTube mitme tuntud vaktsiinikriitiku kontod, kes ekspertide sõnul on osaliselt vastutavad vaktsiiniskepsise suurenemise ja USA vaktsineerimispüüdluste aeglustumise eest.

YouTube'i uued reeglid on vaid osa kõigist Google'ile kuuluvatest teenustest, mille eesmärk on vähendada vaktsiinivastast sisu.

Ettevõte on juba varemgi piiranud sisu avaldamist koroonivaktsiinide vastu, kuid uus poliitika laieneb ka teistele sagelikasutatavatele vaktsiinidele. Nende hulka kuuluvad näiteks leetrite ja tuulerõugete vaktsiinid.

Juba aastaid on valeinformatsiooni ehk tahtliku või tahtmatu valeteabe levitamise uurijad öelnud, et vaktsiinivastase sisu populaarsus YouTube'is on suurendanud skeptitsismi vaktsiinide suhtes USAs ja kogu maailmas.

YouTube'i ja teisi suuri tehnoloogiaettevõtteid on süüdistatud selles, et nad reageerivad oma platvormidel levivale võltsviirusele liiga leebelt. Näiteks kritiseeris USA president Joe Biden varem septembris Facebooki selle eest, et see ei keskendu piisavalt vaktsiinivastase sisu vastu võitlemisele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles