Pärnu lennujaama lennuliiklusala taasavatakse õhusõidukitele

PM Majandus
Copy
Pärnu Lennujaama reisiterminal enne rekonstrueerimist.
Pärnu Lennujaama reisiterminal enne rekonstrueerimist. Foto: Mailiis Ollino

Möödunud aasta suvel alanud Pärnu lennujaama lennuliiklusala remont jõudis lõpule ning lennujaam avatakse taas lennuliiklusele.

Oktoobri alguses taastub lennuühendus Pärnu ja Ruhnu vahel. Reisiterminali rekonstrueerimine ja lennuraja lõplik valmimine on planeeritud aasta viimastele päevadele.

Tallinna Lennujaama juhatuse esimehe Riivo Tuvikese sõnul on regionaalsetesse lennujaamadesse investeerimine äärmiselt oluline. «Täna avatav rekonstrueeritud lennuliiklusala on suur samm edasi Pärnu regiooni atraktiivsemaks muutmisel ja ühendamiseks maailmaga, mis võib endaga kaasa tuua uusi arengusuundi, millele me täna isegi mõelda ei oska,» ütles Tuvike. 

Aasta lõpus valmiva reisiterminali renoveerimise tulemusena on lennujaam võimeline teenindama korraga 80 sisenevat ja 80 väljuvat reisijat.

«Lennujaam hakkab teenindama eelkõige kohalikku turismi, kuid avab piirkonnale võimaluse ka rahvusvahelisteks liinideks, nagu ka Tartus,» sõnas majandus- ja taristuminister Taavi Aas.

2. juulil 2020 sõlmis AS Tallinna Lennujaam Pärnu lennujaama lennuliiklusala rekonstrueerimise ehituslepingu ühispakkumise teinud ettevõtetega AS TREV-2 Grupp ja Wesico Project OÜ, tööde hinnaks oli 13,9 miljonit eurot.

Rekonstrueeritud lennurada on nüüd 1970 x 30 meetrit, tööde käigus laiendati ruleerimisteed, rekonstrueeriti õhusõidukite perroon, paigaldati automaatne ilmastiku seiresüsteem, uuendati lennuvälja tuledesüsteemi ning ehitati uus hoolde- ja päästetehnika angaar.

«Pärnu lennujaam on objektina meie ettevõtte jaoks kindlasti märgilise tähendusega, kuna Eestis ei avane just ülemäära sageli võimalusi lennundustaristu rajamiseks,» lausus TREV-2 Grupi juhatuse esimees Sven Pertens. «Meie projektimeeskonnale oli kahekilomeetrise lennuraja rekonstrueerimine nii väljakutseid esitav kui ka innustav projekt, kuna saime seeläbi anda oma panuse ühe Eesti õhuvärava uuendamisse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles