Xiaomi tõrjub Leedu raportis leitud turvariske

BNS
Copy
Xiaomi pood Kiievis.
Xiaomi pood Kiievis. Foto: Valentyn Ogirenko

Hiina nutitelefonitootja Xiaomi tõrjus Leedu küberjulgeolekuagentuuri järeldust, et firma seadmetel on turvaauke ning plaanib väite hindamiseks pöörduda «kolmanda osapoole» poole.

Firma teatas, et Xiaomi telefonid ei piira ega filtreeri kasutajate suhtlust ega ole seda teinud ka minevikus.

Xiaomi telefonid kasutavad reklaamitarkvara, millel on piiratud võime hallata ja edastada rakenduste kaudu saadetavaid reklaame, teatas firma.

«See on tarkvara, mida saab kasutada kasutajate kaitsmiseks riivava sisu eest, näiteks pornograafia, vägivald, vihakõne ja viited, mis võivad kasutajates pahameelt tekitada,» teatas Xiaomi. «See on tavaline praktika nutitelefoni- ja veebitööstuses üle maailma.»

«Raportis esitatakse ka alusetuid väiteid andmete väärkäitlemise kohta. Xiaomi peab täielikult kinni kõigist GDPR-i nõuetest, sealhulgas kasutajaandmete käitlemise, töötlemise ja edastamise osas,» teatas firma.

Leedu küberjulgeoleku keskus teatas sel nädalal avaldatud raportis, et analüüsitud Xiaomi telefonidesse oli sisse ehitatud tsensuurivõimekus.

Analüüsist järeldus ka, et kui kasutaja otsustab kasutada Xiaomi pilveteenuseid, saadab kasutaja telefon välja krüpteeritud SMS-i, mis ei salvestu seadmesse endasse ja loob isikuandmete lekkimise ohu.

Teine lekkeoht tuleneb asjaolust, et Xiaomi telefonid ei kasuta ainult Google Analyticsit, vaid ka Hiina moodulit, mis kogub ja edastab andmeid kasutajate tegevuse kohta, järeldati raportis.

Küberjulgeolekuagentuur leidis turvaprobleeme ka Huawei telefonidega, kuid ka Huawei on süüdistusi tõrjunud.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles