Viljandimaal vaagitakse ettevõtlusnädalal võimalust ratsa rikkaks saada

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Nagu mullu peetakse ettevõtlusnädala konverentsi Viljandis kino ruumides. Tänavu keskendutakse teemadele, mis kogunevad pealkirja alla «Mikroettevõtlus – ratsa rikkaks või otse hullumajja?».
Nagu mullu peetakse ettevõtlusnädala konverentsi Viljandis kino ruumides. Tänavu keskendutakse teemadele, mis kogunevad pealkirja alla «Mikroettevõtlus – ratsa rikkaks või otse hullumajja?». Foto: Elmo Riig

Tuleval esmaspäeval algab ettevõtlusnädal, mis Viljandimaal keskendub oma asja ajamisele, julgele pealehakkamisele ja mikroettevõtlusele.

Viljandimaa arenduskeskuse juhataja Elmo Puidet rääkis, et maakonnas on mikroettevõtetega, milles on alla kümne töötaja, olukord nagu kogu Eestis: neid on umbes 90 protsenti. Siiski kõneldakse neist vähe. «Pisikeses kohas ja pisikestes ettevõtetes käivad asjad teistmoodi ja sellest peab ka rääkima,» sõnas ta.

Mida nädal toob?

Vaadates ringi kohalikul ettevõtlusmaastikul, tähendas arenduskeskuse juhataja, et koroonaajaga püüdsid mikroettevõtted oma töötajaid hoida, seevastu suured käisid julgelt välja koondamisplaane. «Paindlikkus või oskus ellu jääda on mikroettevõtetes suurem. Nemad teevad julgemaid otsuseid, kas võtta uusi tooteid või teenuseid kasutusse. Neil on ka lihtsam seda teha, sest suurt laeva on raskem pöörata, aga ka see mõtteerksus on neil natuke parem,» rääkis ta.

Mikroettevõtetele on keskendunud ka Viljandis Centrumi kinos 7. oktoobril korraldatav ettevõtlusnädala konverents «Mikroettevõtlus – ratsa rikkaks või otse hullumajja?».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles